Поліція отримала понад 20 тисяч звернень щодо зниклих безвісти дітей під час війни

Поліція отримала понад 20 тисяч звернень щодо зниклих безвісти дітей під час війни

Укрінформ
Загалом із 24 лютого 2022 року Нацполіція України отримала понад 20 тисяч звернень щодо 23 тисяч дітей, зниклих безвісти.

Про це у Фейсбуці поінформував заступник голови НПУ Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

"До повномасштабного вторгнення зниклими вважалися 147 дітей. З 24.02.2022 року до Національної поліції України надійшло понад 20 тисяч звернень щодо 23 тисяч дітей, які зникли безвісти", - зазначив він.

За його словами, станом на сьогодні в активному розшуку залишається 2211 дітей, більшість з яких вважаються зниклими на тимчасово окупованих територіях або територіях, де ведуться бойові дії. Розшукати дитину в таких випадках - завдання не з легких, заявив заступник голови НПУ.

"Із початку року правоохоронці розшукали 11 380 дітей по «гарячих слідах». На превеликий жаль, кількість дітей, що зникає безвісти, у нас збільшується у зв’язку з бойовими діями", - поінформував Нєбитов.

Читайте також: Росія має відповісти за викрадення дітей - українська делегація на конференції в Канаді

Він розповів, що щоразу, коли до поліції надходить повідомлення про зникнення дитини, кожен підрозділ залучається на пошуки по своєму напрямі швидко та ефективно, і що оперативники лічать секунди, а не години.

"Кожен випадок індивідуальний - і передбачити, що може статися будь-якої хвилини з дитиною, практично неможливо. Правоохоронці відпрацьовують кожен виклик уважно та ретельно. Завдання – у найкоротший термін розшукати та доставити малих додому", - зазначив заступник голови Нацполіції.

За його словами, понад 90 % дітей розшукується протягом першої доби і це, зокрема, завдяки вчасному зверненню батьків.

Читайте також: В Україні вважається зниклою 2201 дитина

Нєбитов заявив, що для ефективності пошуку поліцейські впроваджують нові методики, використовуючи міжнародний досвід цифрової комунікації.

Він поінформував, що поліція щоденно отримує звернення і щодо самовільної втечі дітей з дому.

Заступник очільника НПУ радить для запобігання цим випадкам будувати з дітьми дружні та теплі стосунки, намагатися зрозуміти почуття та переживання дитини, встановлювати правила, які є справедливими та зрозумілими для всіх членів сім'ї.

"Уникайте надмірного контролю, але вчіть відповідальності та самоконтролю. Збалансований підхід до виховання та підтримка емоційного зв’язку можуть значно зменшити ймовірність самовільної втечі з дому, а також сприяти здоровому розвитку дитини", - пояснив Нєбитов.

За його словами, у випадку зникнення дитини головне не панікувати та не зволікати і телефонувати на спецлінію "102" або звертатися через чат-бот "Пошук дітей" у Телеграмі.

Як повідомлялося, станом на 21 листопада в Україні вважалася зниклою 2201 дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-