Брінк вважає, що війна дає Україні змогу швидше рухатися до інтеграції у НАТО

Брінк вважає, що війна дає Україні змогу швидше рухатися до інтеграції у НАТО

Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк вважає, що війна дає Україні змогу швидше, ніж за інших умов, рухатися до інтеграції у євроатлантичні інституції.

Про це Брінк сказала під час виступу на сьомому Українському жіночому конгресі "Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови" в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначила, що розв’язана Росією війна проти України є "безсенсовою трагедією і злочином проти людства".

"Але ми всі знаємо, що у темні часи завжди є також неймовірні можливості. Я бачу ці можливості для України, для всіх вас - це можливість трансформації, яка вже почалася у день проголошення вашої незалежності. З нашої точки зору, ця війна дає вам можливість посилити рух до інтеграції у євроатлантичні інституції, і це буде швидше, ніж за інших умов, і закріпити ці можливості для майбутнього вашої мрії", - сказала посол США.

Читайте також: 80% жінок стають керівниками новостворених бізнесів в Україні - Кондратюк

За її словами, це означає, що сто відсотків населення України повинне мати можливість, здатність і сміливість використовувати всі свої таланти і спроможності, щоб іти до цієї мети.

Брінк зазначила, що США готові допомагати українським жінкам брати рівну участь в економічному та політичному житті на шляху до обраного народом України майбутньому.

У цьому контексті вона поінформувала, що з початку війни США підтримали 137 жіночих бізнесів в Україні.

"Україна зараз проходить історичну трансформацію, і ми будемо продовжувати стояти поруч з вами і допомагати вам зробити це реальністю", - запевнила Брінк.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Брінк реформи та спільні проєкти

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у Скоп’є, що для багатьох країн Східної Європи, колишніх учасниць "східного блоку", членство в НАТО стало передумовою для безпеки й стабільності, а отже, для економічного та соціального розвитку, що відкрило для цих країн можливість для повноправного входження у Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-