Пам’яті бойового медика Іллі Босенка

Пам’яті бойового медика Іллі Босенка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Щоб захистити Україну, залишив навчання і до останньго гідно виконував свій військовий обов’язок

Бойовий медик протитанкового взводу 116-ї бригади Ілля Босенко (позивний "Цой) загинув восени 2023 року на Донеччині.

Ілля народився 5 грудня 2001 року в Полтаві. Деякий час мешкав у Донецьку. Був членом організації «Сокіл».

«Націоналіст, людина честі, людина слова, ветеринар, гарний друг, побратим, розумний медик, захисник нації. Людина, без якої наш осередок стане не таким, як раніше - бо з тобою пройдений довгий шлях, іноді він був насправді довгий... У свої 22 роки пройшов великий шлях та залишився навіки вірний Декалогу», - підкреслили у ВГО "Сокіл". 

Поминальний чин за захисником відбувся у Полтаві 4 жовтня 2023 року біля Свято-Успенського собору ПЦУ. Тоді попрощатися з воїном прийшли рідні, друзі та побратими.

Дружина Іллі Босенка Поліна розповіла Суспільному, що чоловік пішов у військо з перших днів повномасштабного вторгнення. До цього був студентом. У бійця, крім неї, лишилися батьки.

«Це було добровільне рішення. Він разом зі своїми друзями з організації "Сокіл" прийшли до військкомату, стояли в черзі до добробату, але їх розподіли до ТрО. Дуже сильно любив тварин. Сам він навчався в аграрному університеті на ветеринара, на жаль, не закінчив навчання. Він завжди на будь-яких позиціях рятував котиків, підгодовував», - розповіла дівчина.

Поліна служила разом із чоловіком. "Він просто перестав виходити на зв’язок, це було понад шість годин, я почала панікувати. І потім я почала бити тривогу, дзвонити командиру, і мені повідомили завчасно, тому що ми з одного батальйону", - згадує вона.

«Вірний військовій присязі, гідно виконуючи військовий обов’язок, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання, загинув 30 вересня 2023 року в районі населеного пункту Сухі Яли Донецької області від поранень, несумісних із життям, отриманих внаслідок ворожого артилерійського обстрілу», - зазначили у Полтавській міській раді. 

Вічна шана і слава Герою!

Фото: Суспільне, Полтавська міська рада, USAVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-