ЗСУ переходять до логістики на базі SAP: перші результати

ЗСУ переходять до логістики на базі SAP: перші результати

Укрінформ
У Збройних силах України впроваджують автоматизовану систему управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) – провідної системи у сфері логістики.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

«Завдяки запровадженню цієї системи в Україні Міністерство оборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до 2-3 днів (раніше цей процес міг тривати місяць). Доступ до системи для замовлень і моніторингу залишків мають як військові частини, так і оперативні командування, склади зберігання, командування сил логістики», - ідеться у повідомлені.

Наразі система перебуває в пілотному користуванні, але масштабується серед всіх військових частин.

«Важливо, що кожен користувач програми не має доступу до інформації, яка стосується інших військовослужбовців та підрозділів. Застосовується принцип «need to know», коли доступ є тільки до тієї інформації, що потрібна користувачу для виконання його задачі», - підкреслили у Міноборони.

Читайте також: Зеленський - про українську ракетну програму і нову зброю: Буде ще більше результатів

Продукти SAP в оборонному секторі використовують 44 країни, зокрема 28 із 31 члена НАТО. Найбільшими користувачами є партнери України - США, Німеччина, Нідерланди, Канада, Польща, Австралія.

«Автоматизацію почали з обліку речового майна, обліку запчастин, у вересні додався новий напрям — автоматизація обліку техніки. Завдяки цьому повністю оновили процеси та обладнання декількох складів забезпечення. Базові операції на цих складах проводять за допомогою сканерів, терміналів збору даних та інших інструментів системи управління на базі SAP», - підкреслили у Міноборони.

Читайте також: Командування ВМС і ексочільник Сил спецоперацій США обговорили потреби українського флоту

Для того, щоб система працювала скрізь, вже адаптовані й навчені працівники складів. Результатом її повсюдного запровадження має стати повноцінна відмова від паперового документообігу в логістичних операціях.

Наступний крок – продовження модернізації всіх складів, впровадження на них SAP та підключення до загальної системи.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони прагне, щоб 100% забезпечення ЗСУ було українського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-