Жінки в армії повинні мати рівні права та можливості з чоловіками - заступниця міністра оборони

Жінки в армії повинні мати рівні права та можливості з чоловіками - заступниця міністра оборони

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова провела робочу нараду з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційну сторінку Військово-Морських Сил Збройних Сил у Фейсбуці.

«Сьогодні на полі бою в Україні ми маємо найбільшу кількість жінок в новітній світовій історії. Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але і як сміливі військовослужбовиці, що віддано захищають свою Батьківщину. Наше завдання зробити все, щоб вони могли будувати кар'єру», - заявила Калмикова.

Учасники наради наголосили на тому, що за останній час Україна зробила великий крок вперед у плані забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в армії. Водночас ще існує низка стереотипів, які заважають практичній реалізації принципу гендерної рівності у війську. В першу чергу це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів та усунення штучних проблем, пов’язаних із їх просуванням по службі в бойових частинах.

Читайте також: У військо надійшла білизна для захисниць, яку тестували протягом року

У нараді взяла участь радниця Командувача ВМС ЗС України з гендерних питань Яна Тітаренко та інші штатні й позаштатні радники з гендерних питань Збройних Сил України, представники оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два роки кількість жінок у війську зросла на 12 тисяч – зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць.

Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-