Неїжпапа і Кемерон обговорили поточну ситуацію в Чорному морі

Неїжпапа і Кемерон обговорили поточну ситуацію в Чорному морі

Фото
Укрінформ
Командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа під час зустрічі із новопризначеним главою Міністерства закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном обговорили поточну ситуацію в Чорному морі та перспективи та потреби українських ВМС.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС України повідомила у Фейсбуці.

У ході діалогу сторони обговорили поточну ситуацію в Чорному морі, хід ведення бойових дій, перспективи та потреби національних ВМС.

Українська сторона докладно розповіла про досягнення українського флоту, особливості поточної ситуації та досвід застосування іноземних зразків озброєння.

Також обговорили питання забезпечення діяльності ВМС, постійну плідну взаємодію з представниками Збройних сил Великої Британії.

Крім того, увагу було приділено і гуманітарній складовій, наслідкам діяльності РФ в акваторії моря та особливостям роботи цивільного судноплавства в умовах агресивних дій з боку РФ в морі.

Кемерон повертається до Великої Британії з дуже чітким переліком наступних кроків, які Україна і британський уряд мають зробити для того, щоб наблизити перемогу та розширити можливості морського коридору.

Члени іноземної делегації разом з представниками українського дипломатичного відомства та керівництвом українських Військово-морських сил вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців ВМС покладанням квітів.

Також гості поспілкувалися з українськими військовими моряками, відвідавши один з кораблів ВМС України.

Читайте також: Кулеба і Кемерон в Одесі відвідали порт і обговорили експорт зерна

Кемерон у своєму зверненні до присутніх наголосив щодо незмінності підтримки України в моральній, економічній, політичній, дипломатичній і, звісно, військовій складових надалі, їх нарощення до тих пір, поки Україна не здобуде перемогу у війні з російським агресором.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із новопризначеним державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Кемероном, обговорили посилення ППО України, "зерновий коридор" та реалізацію Формули миру.

Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-