Павлюк показав німецькі інженерні машини, які захищають екіпаж на рівні стандартів НАТО

Павлюк показав німецькі інженерні машини, які захищають екіпаж на рівні стандартів НАТО

Відео
Укрінформ
Німецькі броньовані інженерні машини Wisent 1 забезпечують максимально можливу безпеку екіпажу завдяки балістичному захисту на рівні стандарту НАТО.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив у Телеграмі.

“Одним з ефективних засобів для прориву мінних полів, які використовують Сили оборони, є німецькі броньовані інженерні машини Wisent 1. Вони мають високий рівень захисту, щоб якнайкраще захистити екіпаж під час виконання небезпечних завдань, - балістичний захист на рівні стандарту НАТО STANAG 4569 Level 5, а також захист від мін на рівні Level 3”, - зазначив Павлюк.

Wisent 1 здійснює автоматичну розмітку розмінованої ділянки, щоб нею змогли пройти піхотинці. Броньована евакуаційна машина може підіймати пошкоджені, застряглі, занурені у заболочені місцини або ж перекинуті бойові машини на полі бою. Вона також спроможна буксирувати їх у найближчий прихисток чи ремонтну майстерню.

Читайте також: Українські сапери з початку року більш як 800 разів залучали дрони для розмінування

За допомогою системи розмітки смуг Wisent 1 дозволяють наступним військам безпечно проходити через розчищені поля, зауважив Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги, до якого увійшли, зокрема дві інженерні машини Wisent 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-