Понад пів сотні боїв: Сили оборони відбили атаки на семи напрямках

Понад пів сотні боїв: Сили оборони відбили атаки на семи напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили атаки російських військ на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та ще чотирьох напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 9 листопада.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 55 бойових зіткнень.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Протягом доби українська авіація завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два ворожі пункти управління, чотири артилерійські засоби та станцію радіоелектронної розвідки росіян.

Читайте також: Кількість пострілів російської артилерії «просіла» з 70 тисяч за добу до 8 тисяч - військові

Російська Федерація загалом за добу здійснила один ракетний і 13 авіаційних ударів, а також 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Крім того, загарбники вкотре атакували Україну керованою ракетою Х-59. Ворожий об'єкт знищила протиповітряна оборона.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, продовжує обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під артилерійським і мінометним вогнем російських військ на вказаних двох напрямках опинилися близько 20 населених пунктів, зокрема Сеньківка, Блешня, Миколаївка та Залізний Міст Чернігівської області, Волфине, Басівка, Юнаківка і Степок Сумської області, Тернова, Ізбицьке і Стариця Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області. Сили оборони України там відбили сім ворожих атак.

Поблизу Степового й Петропавлівки Донецької області загарбники завдали авіаційних ударів. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку ворог обстріляв Із артилерії й мінометів, зокрема Новомлинськ, Синьківку, Кислівку, Крохмальне і Табаївку Харківської області.

Читайте також: Бої за Авдіївку йдуть уже місяць, ворог отримав лише тисячі трупів - Тарнавський

На Лиманському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії біля Стельмахівки й Новоєгорівки Луганської області.

У районах Новоселівки Донецької області й Білогорівки Луганської області загарбники вдарили з авіації. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку постраждали від ударів російської артилерії й мінометів, зокрема Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Виїмка, Федорівка і Рай-Олександрівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім ворожих атак у районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Під артилерійський і мінометний вогонь російської армії тут потрапили понад 20 населених пунктів, серед них – Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ за підтримки авіації вели штурмові дії південно-східніше від Новокалинового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Силами оборони там відбиті сім ворожих атак.

Ударів російської артилерії й мінометів на Авдіївському напрямку зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Новокалинове, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Опитне та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за підтримки авіації загарбники здійснили 23 безуспішні атаки в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

Біля Олександрополя й Новомихайлівки росіяни завдали авіаударів. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку ворог атакував близько 10 населених пунктів регіону, серед них – Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка і Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку за підтримки авіації війська РФ вели штурмові дії поблизу Золотої Ниви і Старомайорського, однак успіху не мали. Артилерійських і мінометних ударів загарбники завдали по близько 10 населених пунктах, зокрема по Вугледару, Новоукраїнці, Пречистівці, Золотій Ниві, Благодатному й Урожайному Донецької області.

Читайте також: Новий рекорд: спецпризначенці СБУ за ніч уразили 20 ворожих цілей

На Запорізькому напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Вербового та Роботиного Запорізької області. Українські захисники там відбили чотири ворожі атаки.

Із авіації росіяни вдарили неподалік від Новодарівки й Роботиного. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку загарбники обстріляли понад 20 населених пунктів, серед них – Левадне, Гуляйполе, Новоданилівка, Новопавлівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів потерпали Херсон, Золота Балка, Токарівка, Понятівка та Дніпровське Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 9 листопада протиповітряна оборона збила російську ракету, яка пролітала над Дніпровським районом Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-