Сили оборони готуються до атак на критичну інфраструктуру, військові об’єкти - Ігнат

Сили оборони готуються до атак на критичну інфраструктуру, військові об’єкти - Ігнат

Укрінформ
Сили оборони готуються до збільшення ворожих атак на критичну інфраструктуру, військові та стратегічні об’єкти держави в осінньо-зимовий період, оскільки РФ накопичила певну кількість ракет.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Збільшення ракет було прогнозованим, ГУР повідомляло, що 2 місяці тому було близько 600 ракет, бачимо, що цифри збільшено, обстрілів крилатими і балістичними ракетами довгий час не було, тому висновки дуже прості – очевидно Росія їх накопичує... Відповідно, Сили оборони мають готуватися до певних ризиків щодо атак на критичну інфраструктуру та інші військові і стратегічні об’єкти держави», - повідомив Ігнат.

Він зазначив, що західна допомога продовжує надходити, заходять нові номенклатури озброєння, яких раніше в Україні не було – зенітні ракетні системи, зенітні гармати, що мають радіолокаційний супровід цілі і можуть в автоматичному режимі знищувати саме дрони-камікадзе.

За словами речника, в центрі уваги ППО наразі енергетичний сектор, який буде під прицілом ворога, а на півдні - портова інфраструктура. Тому засоби протиповітряної оборони мають велике значення.

«Кількість засобів сьогодні має значення, оскільки великі території, радіус ураження засобів ППО не є великим, саме тому важливі кількість і головне – боєкомплект озброєння, який може забезпечити результат», - додав речник.

Відповідаючи на запитання, чи вплине на кількість обстрілів знищення російських носіїв крилатих ракет, як це сталося днями в Керчі, Ігнат сказав, що ворогу не бракує засобів запуску.

«Я думаю, що у них не сильні обмеження в носіях. Те, що успішно уражено ще один корабель, який міг бути ще одним засобом для запуску, – це дуже добре. Вже не один такий корабель відправили на дно, але засобів для запуску «Калібрів» достатньо у них, у них в ракетах більше проблема, ніж в засобах запуску. Так само і літаків Ту-95, Ту-160 у них достатньо. Тому мова про ту кількість ракет, які у них є і яку вони можуть запустити», - зазначив речник.

Він нагадав, що минулого опалювального сезону по Україні ворогом було випущено понад тисячу крилатих ракет і тисячу дронів-камікадзе.

Читайте також: За добу армія РФ атакувала 10 областей України

Як повідомляв Укрінформ, вночі ворог атакував південні регіони різними типами ракет та ударними дронами. По Одесі росіяни вдарили, ймовірно, "Оніксом" і "Іскандером-М". Є влучання в середмісті та по законсервованій промисловій будівлі. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків, музей в історичній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО. Також росіяни спрямували протирадіолокаційну ракету Х-31П по Херсону. Вона пошкодила п'ятиповерховий житловий будинок.

Протиповітряна оборона з вечора 5 листопада знищила 15 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-