Російські загарбники за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Російські загарбники за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Фото
Укрінформ
Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила обстріли 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 30 жовтня,

У Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги працювали сили протиповітряної оборони. Постраждалих і пошкоджень цивільної інфраструктури немає.

У Чернігівській області ворог бив з мінометів та АГС по Чернігівському і Новгород-Сіверському районах. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили всім обстрілів прикордоння. Зафіксовано 47 ударів з мінометів та артилерії.

Читайте також: Росіяни обстріляли з артилерії два населені пункти на Харківщині

Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Есманська і Середино-Будська громади.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордоння Сумщини. Зафіксовано 192 удари з мінометів та АГС, а також атаку дрона-камікадзе типу FPV. Крім того, ворожий дрон скинув вибухівку.

Атак зазнали Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Хотінська, Путивльська, Середино-Будська, Шалигинська й Есманська громади.

У Запорізькій області 23 населені пункти перебували під ворожим вогнем.

Внаслідок обстрілу із РСЗВ Новояковлівки поранено 16-річного хлопця.

Читайте також: Загарбники вночі вдарили з артилерії по акваторії Очаківської громади

Постраждала 59-річна жителька Оріхова, яка потрапила під артобстріл.

За добу правоохоронці зафіксували 35 атак БпЛА по Гуляйполю, Новодарівці, Чарівному, Малинівці, Роботиному, Малій Токмачці, Полтавці, Кам'янському, Малих Щербаках і П'ятихатках, вісім обстрілів із РСЗВ Новояковлівки, Малої Токмачки, Малинівки та П'ятихаток, а також три авіаудари по Оріхову і Роботиному.

132 артобстріли прийшлися по території Біленького, Залізничного, Новоандріївки, Левадного, Єгорівки, Білогір'я, Темирівки, Степового, Кам'янського, П'ятихаток, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл.

У Дніпропетровській області вночі українські оборонці збили дві ворожі ракети. Уламки впали у Дніпровському районі. Там пошкоджені п'ятиповерхівка, приватний будинок та авто.

Нікополь агресори двічі обстрілювали з важкої артилерії, а також спрямували сім дронів-камікадзе. Пошкоджені чотири будинки, господарча споруда, два приватні підприємства, вантажівка і лінія електропередач.

Читайте також: Сили оборони розбили колону загарбників біля Красногорівки

По Мирівській громаді Нікопольського району росіяни випустили 5 артилерійських снарядів.

У Харківській області вночі ворог з артилерії обстріляв село Новоосинове Куп'янського району. Пошкоджено приватний будинок і гараж.

Також ворог вночі обстріляв Куп'янськ-Вузловий. Пошкоджено приватний будинок і паркан.

На Слобожанському напрямку російські війська зберігають присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак у районах Синьківки та Іванівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове.

Читайте також: Протягом доби армія РФ вела безуспішні штурмові дії на кількох напрямках

Внаслідок артилерійського обстрілу села Подоли Куп'янського району пошкоджено приватне домоволодіння.

Через обстріли з артилерії Куп’янська пошкоджено приватне домоволодіння, горів приватний житловий будинок.

У Луганській області росіяни намагались здійснити атаку на південний схід від Тернів Донецької області. За добу ворог здійснив 139 обстрілів Луганщини (випустив 526 снарядів).

У Донецькій області під вогнем перебували Залізне, Авдіївка, Курдюмівка, Острівське, Новоукраїнка, Урожайне, Комар. Пошкоджено магазин, автомобіль, гараж.

За добу на Донеччині одна людина загинула.

У Миколаївській області вночі ППО знищила п'ять ворожих БпЛА Shahed-131/136. Внаслідок падіння уламків одного зі збитих дронів горіло складське приміщення фермерського господарства в Баштанському районі.

Вчора вдень та в понеділок вночі артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади.

Також в неділю ворог завдавав артилерійських ударів за межами населеного пункту Куцурубської громади.

По Херсонській області російська армія здійснила 95 обстрілів (випустила 514 снарядів), з них по Херсону — 10 обстрілів (46 снарядів).

Вчора вдень загарбники з артилерії обстріляли Новоберислав. Загинув 46-річний чоловік.

Хрещенівку росіяни обстріляли з артилерії. Пошкоджені сільгосптехніка й автомобіль, обірвані електродроти, через що село частково знеструмлене.

Упродовж дня ворог атакував Херсон з артилерії. У 43-річної жінки вибухова травма, осколкове поранення кінцівки. У 36-річної жінки поранення склом потилиці. В чоловіка вибухова травма.

В понеділок, 30 жовтня, через обстріл Херсона загинула 91-річна жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-