Пам’яті спортсмена, бійця штурмової роти Дмитра Одинця (позивний «Айті»)

Пам’яті спортсмена, бійця штурмової роти Дмитра Одинця (позивний «Айті»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Рідні не знали, що він воює на одній із найважчих ділянок фронту

На Харківщині біля села Синьківка загинув волонтер благодійного фонду “Соломʼянські котики”, переможець Бігової ліги Run Ukraine 2019 та боєць штурмової роти “Гонор” батальйону “Вовки да Вінчі” Дмитро Одинець. Йому було лише 23 роки.

Дмитро народився у Рівному, де закінчив 25-й ліцей. Після навчання перебрався до Києва та вступив до Національного університету біоресурсів та природокористування України. У столиці серйозно зайнявся спортом. У складі збірної НУБіП перемагав на змаганнях із плавання на 1000 метрів в Одесі та був срібним призером на дистанції 5000 метрів у Мінську. Денис брав участь у півмарафонах у всій Україні, пробіг повний Київський марафон. А у 2019 році майбутній захисник став переможцем Бігової ліги Run Ukraine серед чоловіків у віковій категорії 18–22 роки, набравши найбільше очок за підсумками шести стартів.

«За результатами і в Києві, і у Дніпрі я пробіг нібито нормально, а у Львові взагалі був мій найкращий старт. Я сам здивувався, адже там я вперше був призером у своїй віковій категорії. Це для мене було сюрпризом. Бігаючи в різних містах, я відкриваю для себе Україну», - так прокоментував переможець результати Бігової ліги Run Ukraine.

Від початку повномасштабного вторгнення Дмитро хотів вступити до лав ЗСУ, однак отримав відмову через проблеми зі здоров'ям. Тому почав допомагати у штабі благодійного фонду "Солом'янські котики" як волонтер.

У липні 2023 року завдяки наполегливості Дмитра прийняли у штурмову роту "Гонор" батальйону "Вовки Да Вінчі", яка навесні тримала останню дорогу до Бахмута.

На фронті хлопець отримав позивний "IT" завдяки сфері, в якій працював.

Серце спортсмена та захисника перестало битися 16 жовтня під час бою з російськими окупантами біля села Синьківка на Харківщині. В окоп, де перебував Дмитро, прилетіла граната РПГ-7.

«Граната потрапила в укриття, Дмитро (у військовому середовищі позивний «Айті») отримав важкі поранення і, на жаль, не вижив…

Ще вчора були стримані урочистості з нагоди воєнного випуску і одержання диплому магістра-автоматника. А сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю 23-річного хороброго воїна. Безжальна війна забирає найвідважніших, щирих, із відкритим серцем світлих людей. Діму ми пам'ятаємо саме таким. Таким він залишиться назавжди у нашій пам’яті...», - написали у рідному виші про випускника магістратури 2023 року ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

Вже після його загибелі з’ясувалося: навіть рідні не знали, що Дмитро воює на одній із найважчих ділянок українського фронту.

"Про перебування на передовий наш герой практично нічого не розповідав близьким. Сестра Вероніка каже, що вони навіть думали, що він був просто оператором дрона, а Дмитро насправді був членом штурмового взводу", – розповіли про земляка в міській раді Рівного.

Команда Run Ukraine та вся бігова спільнота висловили щирі співчуття родині та близьким загиблого героя.

Болісно відреагували на його загибель «Солом’янські котики».

«Загинув Одинець Дмитро, наш друг, волонтер та боєць штурмової роти «Гонор», «Вовки да Вінчі». З перший днів повномасштабного вторгнення Дмитро допомагав нам у штабі, а також був в команді волонтерів Теплиці. Мати і сестра Дмитра потребують вашої підтримки в цей складний час», - написали волонтери. Вони також залишили посилання на монобанку, щоби підтримати рідних загиблого захисника.

Прощання з бійцем і його двома загиблими побратимами – 36-річним гранатометником Дмитром Тихонюком та 53-річним старшим сержантом Анатолієм Солтисом відбулося 19 жовтня на майдані Незалежності в Рівному. Їх усіх поховали на одному кладовищі Нове.

Вічна шана і слава Герою!

Фото: Рівненська міська рада, Run Ukraine, з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-