Україна очікує від Німеччини додаткову систему Patriot - Шмигаль

Україна очікує від Німеччини додаткову систему Patriot - Шмигаль

Укрінформ
Україна очікує від Німеччини додаткову систему ЗРК Patriot та збільшення фінансування оборонної допомоги в рамках бюджетного планування ФРН на 2024 рік.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час пресконференції на Шостому Німецько-українському економічному форумі, коментуючи результати зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Ми торкнулися кількох надзвичайно важливих топтем. Зокрема постачання зброї для України. Найбільше ми потребуємо засобів ППО для захисту наших енергетичних об'єктів, цивільної інфраструктури, морських та річкових портів. Ми очікуємо отримання додаткової системи Patriot від Німеччини", - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що Німеччина є одним із лідерів у підтримці в частині постачання засобів ППО. За його словами, в Україні сьогодні використовують IRIS-T та Gepard, "які високоякісно зарекомендували себе та захищають наш повітряний простір, наше небо".

Читайте також: Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні на €1,4 мільярда - Шольц

"Ми потребуємо і сподіваємося на збільшення фінансування оборонної допомоги в рамках бюджетного планування ФРН на 2024 рік", - додав Шмигаль.

Як повідомлялося, у Берліні стартував Шостий Німецько-український економічний форум, який зібрав понад 500 представників політикуму та бізнесу. Форум проходить під гаслом «Відновлення, розумне зростання та безпека».

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-