Поширення чуток про висадку на лівому березі Дніпра шкодить Силам оборони - Гуменюк

Поширення чуток про висадку на лівому березі Дніпра шкодить Силам оборони - Гуменюк

Укрінформ
Російські окупаційні війська виправдовують свої терористичні дії на Херсонщині тим, що хочуть зупинити Сили оборони. Тому не варто тиражувати інформацію про дії українських захисників, а треба чекати офіційних повідомлень Генштабу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи новини щодо начебто висадки підрозділів Сил оборони на лівому березі Херсонщини.

«Основна задача – зрозуміти, навіщо такі повідомлення з’являються у відкритому просторі. Зрозуміло, чому це роблять російські пропагандисти, для них важливо виправдати агресію Росії, спрямовану на правий берег, і там дійсно люди потерпають дуже потужно, а росіяни виправдовують це тим, що хочуть зупинити Сили оборони, не дати можливості перетнути річку Дніпро, не дати застосувати свої сили та резерви. Вони намагаються виправдовувати це як знищення Сил оборони», – розповіла Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк - про атаки на Херсонщину: Російські літаки скидають до шести авіабомб на одне село

Насправді, нагадала вона, війська РФ самі бомблять населені пункти лівого берега керованими авіабомбами і «так само вливають у вуха місцевому населенню, що це наслідки дій Сил оборони».

«Тому в умовах гібридної війни дуже важливо спиратися на офіційні дані Генштабу, і як тільки буде можливість і потреба, необхідність, доцільність – ми обов’язково сповістимо про результати бойової роботи. Сьогодні треба пам’ятати про життя тих, хто боронить Україну, хто задіяний в цій бойовій роботі», – додала Гуменюк та закликала набратися терпіння і дочекатись офіційної інформації від вищого військового керівництва країни.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія протягом минулої доби здійснила 101 обстріл Херсонської області, двоє людей загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-