Росія може завдавати ударів ракетами по Україні з бухт Новоросійська - Гуменюк

Росія може завдавати ударів ракетами по Україні з бухт Новоросійська - Гуменюк

Укрінформ
Станом на сьогодні в Чорному та Азовському морях немає ракетоносіїв ЧФ РФ, однак ворог здатен завдавати удари ракетами морського базування в тому числі й з бухт Новоросійська.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Загальна ситуація в Чорному морі залишається стабільною, ворог продовжує перебувати в тому районі, який вважає для себе безпосередньо поки що безпековим – це від східного узбережжя Криму до Новоросійська, але корабельне угруповання вони зараз трошки згорнули. Сьогодні ми фіксуємо 5 кораблів в Чорному морі і один в Азовському. Зокрема, ймовірно, що це сталося після потужного шторму, в який вони чомусь перебували у відкритому морі і, цілком ймовірно, що зайшли зараз для відновлення в пункти базування. Ракетоносії всі також заведені в пункти базування. Якщо вчора надвечір залишався підводний ракетоносій, то вже вночі зайшов в пункт базування. Але це не відміняє ракетної загрози", - наголосила Гуменюк.

Вона нагадала, що ворог здатен завдавати удари ракетами морського базування в тому числі й з бухт Новоросійська. Гуменюк також відзначила, що ракетна небезпека залишається досить високою.

"Генеральний штаб оцінює ракетну небезпеку як високу, але при цьому попереджає, що на бойовому чергуванні одиниць немає і вірогідність застосування такої зброї все ж таки нижча", - відзначила керівниця об’єднаного пресцентру.

Гуменюк також наголосила, що тактична авіація ворога в Чорному морі продовжує ускладнювати роботу зернового коридору.

Читайте також: Росія може переорієнтувати удари «Кинджалів» на українські порти - Гуменюк

"Ми фіксуємо продовження активності тактичної авіації ворога в Чорному морі, яка тероризує міжнародні транспортні морські шляхи, скидаючи в цьому напрямку керовані авіабомби, а, можливо, інші якісь вибухові предмети або міни. Це такий спосіб, коли корабельне угруповання не може туди дістатись, а за допомогою авіації вони продовжують намагання зірвати функціонування гуманітарного коридору", - пояснила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні росіяни тримали у Чорному морі підводний ракетоносій з чотирма "Калібрами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-