Антитерористичний центр при СБУ цьогоріч скоординував 1,5 тисячі спецоперацій

Антитерористичний центр при СБУ цьогоріч скоординував 1,5 тисячі спецоперацій

Укрінформ
Від початку 2023 року Антитерористичний центр при Службі безпеки України скоординував 1,5 тис. спецоперацій – здебільшого у прифронтових регіонах та на передовій.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ за підсумками засідання Міжвідомчої координаційної комісії АТЦ під керівництвом першого заступника голови Служби безпеки Сергія Андрущенка.

«Антитерористичний центр при Службі безпеки України системно координує оперативно-бойові заходи Сил оборони, які відповідають за боротьбу з тероризмом в умовах війни. З початку цього року за координації АТЦ при СБУ проведено 1,5 тис. антитерористичних та контрдиверсійних заходів. Більшу частину із них реалізовано у прифронтових регіонах України та на передовій», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що результатами цих заходів АТЦ стали викриття й затримання ворожих агентурних мереж, коригувальників та диверсійно-розвідувальних груп. За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах 655 кримінальних проваджень, у тому числі щодо державної зради, колабораціонізму та шпигунства на користь країни-агресора.

Читайте також: На Київщині пройшли навчання з протидії ДРГ

Зокрема, у Харкові «на гарячому» затримано російського агента, який скоригував ворожий удар по місту 5 лютого. На Хмельниччині викрито агента ФСБ, котрий намагався встановити GPS-трекер на об’єкті залізничного сполучення для наведення ворожих ракет. У Запоріжжі затримано зрадника, який скоригував повітряний удар рашистів по житловому мікрорайону обласного центру у квітні цього року. Тоді загинуло двоє людей та було пошкоджено понад 50 приватних будинків. На Херсонщині затримано трьох колаборантів та виявлено потужний схрон з російськими засобами ураження. Крім того, у Запорізькій, Одеській і Миколаївській областях нейтралізовано декілька російських агентурних мереж, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та коригували повітряні удари РФ по південних регіонах України.

Серед іншого, на нараді було узгоджено механізми реагування на факти масового розсилання анонімних повідомлень про загрозу терактів у різних областях.

Читайте також: Знешкодили мережу агентів ФСБ, які наводили російські «Смерчі» та «Урагани» на Харків

За підсумками засідання керівництво АТЦ додатково відпрацювало алгоритми спільних дій для ефективного виконання завдань, підсумували в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила агентку РФ, яка допомагала загарбникам коригувати російські повітряні атаки на Херсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-