Упродовж найближчих тижнів запрацює контроль за якістю медзасобів для армії - заступниця Умєрова

Упродовж найближчих тижнів запрацює контроль за якістю медзасобів для армії - заступниця Умєрова

Укрінформ
Упродовж найближчих кількох тижнів в Україні запрацює процес контролю за якістю турнікетів та інших медичних засобів для потреб армії.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Наталя Калмикова, коментуючи питання перевірки якості турнікетів та аптечок для військовослужбовців.

«Зараз вже підписаний наказ міністра щодо створення медичного департаменту, і це перший крок для того, щоб міністерство почало здійснювати свою регуляторну функцію і створювати норми, вимоги тощо. У нас є затверджений склад аптечок, але щодо якості наразі в Україні відсутня процедура, відсутні необхідні технічні засоби, щоб визначати якість того чи іншого компоненту у складі аптечки. Що зараз робиться? Опрацьовується стандартизація засобів надання невідкладної бойової допомоги, в першу чергу з точки зору турнікетів, оскільки це засіб, який рятує життя», - зазначила Калмикова.

Читайте також: Світовий конгрес українців передав допомогу бойовим медикам на передову

Також, за її інформацією, опрацьовується із західними партнерами можливість швидкого рішення щодо підтвердження якості турнікетів, які виробляються в Україні.

Калмикова висловила сподівання, що система контролю за медичними засобами запрацює в найближчі тижні.

Вона уточнила, що перевірці підлягатимуть ті засоби, які планується поставляти, а також те, що вже надійшло в бойові підрозділи.

Читайте також: Процедура списання медичного майна буде спрощена — командувач Медсил ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня в програмі «Укрінформ: Вечірній стрім» бойова медикиня, інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова розповіла, що кожна армія світу визначає свій стандарт аптечки для військових. Вона також повідомила, що українській армії знадобилося менше часу, аніж США, щоб запровадити американський стандарт тактичної медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-