Сили оборони за добу відбили близько 40 атак російської армії

Сили оборони за добу відбили близько 40 атак російської армії

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили близько 40 ворожих атак на чотирьох напрямках фронту, 14 з них – на Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 12 жовтня, передає Укрінформ.

Усього на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 55 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. Продовжують вести наступальні (штурмові) дії українські захисники на Бахмутському напрямку.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Читайте також: В Авдіївці бійці ССО знищили важку техніку росіян і десятки загарбників

Протягом доби українська авіація завдала по російських загарбниках 14 ударів: два – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили пункт управління ворога та дев'ять артилерійських засобів РФ.

Російська Федерація протягом доби здійснила два ракетні й 55 авіаційних ударів, а також понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстрілювати населені пункти зі своєї території та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російська армія завдала біля Попівки й Середини-Буди Сумської області, артилерійських і мінометних – по близько 20 населених пунктах, серед яких – Блешня та Бучки Чернігівської області, Мефедівка, Середина-Буда, Фотовиж, Чуйківка і Степок Сумської області, Гатище, Вовчанськ і Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили чотири ворожі атаки в районі Синьківки та ще вісім – біля Іванівки Харківської області. Під вогнем російських мінометів й артилерії на цій ділянці опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Кам’янка, Дворічна, Іванівка та Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку російська авіація вдарила по районах Невського, Білогорівки, Новолюбівки й Серебрянського лісництва Луганської області, а також Спірного, Веселого та Сіверська Донецької області.

Сили оборони відбили чотири ворожі атаки в районі Макіївки Луганської області та в районі Серебрянського лісництва Донецької області. Від вогню російських мінометів й артилерії постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне, Роздолівка й Верхньокам’янське Донецької області.

Читайте також: На Донеччині підірвали міст, важливий для логістики військ РФ

На Бахмутському напрямку російські війська завдали авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під вогонь ворожих мінометів й артилерії тут потрапили понад 10 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Іванівське, Кліщіївка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники тримають оборону. Відбиті сім атак російської армії в районі Авдіївки та ще сім – неподалік від Ласточкиного, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

Війська РФ завдали авіаційних ударів у районах Новокалинового, Кераміка, Степового та Авдіївки Донецької області. З артилерії й мінометів загарбники обстріляли на Авдіївському напрямку близько 10 населених пунктів, серед них – Новокалинове, Степове, Авдіївка та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили близько 10 ворожих атак у районах Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. Від вогню російських мінометів й артилерії тут потерпали близько 10 населених пунктів, зокрема Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка і Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська армія завдала авіаударів біля Новомихайлівки і Старомайорського Донецької області, з артилерії й мінометів атакувала близько 10 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

Під артилерійським і мінометним вогнем ворога на цій ділянці опинилися близько 20 населених пунктів, зокрема Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, П’ятихатки і Степове Запорізької області.

Біля Новоданилівки Запорізької області загарбники завдали авіаційного удару.

На Херсонському напрямку ворожих обстрілів із мінометів і артилерії зазнали Херсон, Антонівка й Білозерка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Сил оборони Таврійського напрямку, російські війська масово застосовують авіацію, щоб захопити або оточити Авдіївку Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-