У бойовиків ХАМАС такий самий почерк, як у росіян в Бучі - журналіст

У бойовиків ХАМАС такий самий почерк, як у росіян в Бучі - журналіст

Укрінформ
У бойовиків ХАМАС, котрі вдерлися на територію Ізраїлю, такий же почерк, який продемонстрували російські окупанти в українському місті Буча.

Як передає Укрінформ, про це розповів в ефірі Українського радіо журналіст Леонід Барац, котрий перебуває зараз в Єрусалимі.

"Я хочу, щоб люди в Україні зрозуміли: те, що зараз коїться на півдні Ізраїлю, це один в один як наша Буча. Зараз щодня знаходять все більше і більше загиблих цивільних, в яких були зав'язані руки та ноги, яких ґвалтували. Це дуже жахливі злочини, це нелюдяність. І я бачу в цьому такий самий почерк, як був у Росії в Бучі", - наголосив журналіст.

За його словами, на жаль, знаходять щоденно, щогодини нові жертви, жертви з різними слідами злочинів.

"Учора (10 жовтня – ред.) знайшли 40 убитих немовлят, немовлятам бойовики відрубали голови (на півдні Ізраїлю у населеному пункті Кфар-Аза виявили тіла вбитих бойовиками ХАМАС ізраїльтян, серед яких були 40 дітей, немовлят. Деяких із загиблих знайшли без голів, повідомило ізраїльське видання "i24 news" – ред.) Це просто паралізувало світову спільноту. Я не знаю, які нелюди зробили ці звірства", - зазначив Барац.

Водночас він підкреслив, що тільки-но пролунали перші сигнали повітряної тривоги, люди почали добровільно йти до армії Ізраїлю.

Читайте також: Кількість загиблих в Ізраїлі українців зросла до семи - МЗС

"Зараз по всьому світі є рейси від Міністерства закордонних справ Ізраїлю для охочих долучитися до лав армії. На сьогодні до лав резервістів уже вступило близько 400 тисяч людей. Також є історії, як у США анонімні філантропи оплачують квитки всім охочим поїхати захищати Ізраїль. Так само було колись з Україною, коли з усього світу люди їхали добровільно допомагати. І це дає надію, що такий жах не повториться", - сказав журналіст.

Він зауважив підкреслив, що Ізраїль постійно готувався до війни проти багатьох фронтів, зараз також триває підготовка проти можливих бунтів у так званих змішаних містах з арабським та єврейським населенням.

За його словами, охочих виїхати серед громадян Ізраїлю не дуже багато. "Більшість, хто наразі виїжджає, це іноземці, які хотіли евакуювати дипломатичні місії. Наприклад, громадяни Сполучених Штатів зараз активно волонтерять, здають кров, діти малюють всілякі слова підтримки для солдатів, жінки активно допомагають тилу і солдатам. Тому я можу сказати, що це такий небувалий патріотизм, який я до цього бачив лише в Україні", - заявив Барац.

Він зазначив, що українці в Ізраїлі зараз намагаються бути поруч один із одним, об'єднуються в різних чатах. "Хто має автівки, допомагають. Чи навіть поселяють у себе людей з півдня Ізраїлю, які втратили свої оселі", - додав журналіст.

Читайте також: Ізраїль готується до затяжної кампанії проти ХАМАС - президент

Як повідомляв Укрінформ, за даними МЗС, кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи осіб, дев’ять громадян отримали поранення різного ступеню тяжкості, ще дев’ять українців вважаються зниклими безвісти.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

На цей час відомо про 1200 загиблих ізраїльтян, близько 3000 зазнали поранень. Доля 150 осіб, викрадених і вивезених в сектор Гази, невідома.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-