На Авдіївському напрямку відбили атаки росіян, втрат рубежів і позицій немає - Сили оборони

На Авдіївському напрямку відбили атаки росіян, втрат рубежів і позицій немає - Сили оборони

Укрінформ
Росіяни активізувалися у зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія", зокрема на Авдіївському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у вівторок українські захисники відбили атаки росіян у районах Кераміка, Очеретиного, Бердичів, Степового, Ласточкіного, Тоненького, Авдіївки та Первомайського на Донеччині.

"Також окупанти завдали авіаударів біля Бердичів і Авдіївки. Зранку і до цього часу періодично обстрілюється цивільна інфраструктура Авдіївки та населених пунктів Покровського району, що поряд. Зі ствольної артилерії та РСЗВ обстріляно Авдіївку", - зазначив Штупун.

За його даними, українські захисники на Авдіївському напрямку відбили усі атаки росіян, втрат рубежів та позицій не допущено.

Він також повідомив, що упродовж доби Сили оборони успішно відбили 9 атак росіян у районах зруйнованої Мар'їнки.

Читайте також: Росіяни масовано обстрілюють Авдіївку з артилерії та авіації

"Ворог давно мріє взяти Мар'їнку та Авдіївку, розказати своєму народу про якусь перемогу, бо перемог у них немає. Але їхній генералітет, їхнє військово-політичне керівництво вимагає від своєї армії якихось результатів. Їх немає, тому ворог, у тому числі, б'є по населених пунктах і намагається кинути вперед те, що в нього є", - сказав речник.

Він зазаначив, що українські військові у вівторок знищили на Таврійському напрямку 4 російські танки і ще 2 - пошкодили.

"Мінімум 4 танки ми повністю знищили і ще 2 зазнали пошкоджень. Це тільки про танки. Завтра ми повідомимо більш точну інформацію. Я думаю, знищеної техніки і знищеного особового складу ворога буде більше", - сказав він.

Як повідомлялося, втрати ворога за минулу добу на Таврійському напрямку склали 169 осіб, знищено 7 одиниць військової техніки, зокрема танк, артилерійські системи, склади боєприпасів ворога.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-