На Донеччині помер комбат 206-го батальйону Віталій Баранов «Біба»

На Донеччині помер комбат 206-го батальйону Віталій Баранов «Біба»

Укрінформ
На Донеччині в зоні бойових дій помер комбат 206-го батальйону Віталій Баранов "Біба".

Про це написав у Фейсбуці народний депутат Володимир В’ятрович, передає Укрінформ.

"Вчора помер Віталій Баранов «Біба» — підполковник, "кіборг", командир 206 батальйону ТРО. Він брав участь у боях за Донецьке летовище, у Опитному, Водяному та Пісках й був нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького", - написав він.

В'ятрович нагадав, що у 2022 році Баранов командував 206-м батальйоном ТРО ЗСУ. Брав участь у звільненні Київщини, боях на півдні та сході країни.

Серце 56-річного підполковника зупинилося на Донеччині.

Фото: Володимир В’ятрович, Фейсбук

Він народився 10 квітня 1967 року на Житомирщині. Закінчив Кам'янець-Подільське військове інженерно-командне училище і до 2004 року служив у Збройних силах. Звільнившись в запас, займався власною справою. У 2014-му році повернувся в армію став помічником командира 90-го окремого аеромобільно-десантного батальйону. Із січня 2015 року очолив командування батальйоном, у вересні того ж року його демобілізували у запас. З початком повномасштабного вторгнення Баранов продовжив захист країни.

У свою чергу голова Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації Кирило Фесик згадує, що про початок широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Віталій Баранов дізнався у селі Катюжанка, за 50 кілометрів від столиці. Він рушив до Чорнобиля, бо розумів, що звідти «московіти» намагатимуться йти на Київ. Проаналізувавши ситуацію, повернувся додому, зібрав речовий мішок і поїхав до центру терукомплектування.

«За годину-півтори туди підтягнулися і мої бойові побратими по 90-му батальйону. Нас було чоловіків 10-12. Ми отримали зброю, і для всіх нас, як і для десятків тисяч українців, того дня почалося нове життя»,- так Баранов згадував початок великої війни.

Він з підрозділом виконували завдання у Чорнобилі та районі Київського водосховища, далі воювали на Миколаївщині, Херсонщині, Харківщині, певний час були під Бахмутом.

«Наш підрозділ формувався в Києві, але служать у ньому представники практично з усіх регіонів», — розповідав він.

Саме біля Бахмута підрозділ зазнав найболючіших втрат. Фесик згадує, що Віталій Баранов сказав журналістам, що для такого розташування, яке має Україна, служити у війську мають всі.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-