На Таврійському напрямку росіяни знизили активність авіації та артилерії - Сили оборони

На Таврійському напрямку росіяни знизили активність авіації та артилерії - Сили оборони

Укрінформ
Упродовж останніх днів активність ворога на Таврійському напрямку дещо знизилась, однак окупанти продовжують штурмові дії поблизу Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки. Сили оборони просуваються вперед на Мелітопольському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Другу добу поспіль активність авіації та артилерії ворога падає. Протягом минулої доби ворог завдав 8 авіаційних ударів та здійснив 455 артобстрілів. Це майже удвічі менше, ніж за добу до того, але продовжує штурмові дії піхотою на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де здійснив близько 15 невдалих атак в районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку противник стоїть в обороні, наступальних дій не вів. На Запорізькому наші захисники відбили атаку ворога на північ від Новопрокопівки, а загалом на Таврійському напрямку ворог провів 18 бойових зіткнень і понад 15 з них на Авдіївському та Мар’їнському напрямках», - поінформував Штупун.

За його словами, Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, де мали частковий успіх західніше Вербового на Запоріжжі. Там українські захисники закріплюються на зайнятих рубежах та ведуть дорозвідку для подальших дій.

Читайте також: Ігнат розповів про кількість ворожих літаків на лінії розмежування

Крім того, Штупун повідомив, що втрати ворога дещо зменшились.

«Артилерія та ракетники протягом доби виконали 795 вогневих завдань. Загальні втрати ворога, на жаль, зменшилися і склали 147 осіб. Знищено 6 одиниць військової техніки, зокрема 2 танки, 3 ББМ та 1 артсистему», - сказав речник, додавши, що, крім того, Сили оборони знищили 3 склади боєприпасів різного рівня.

Відповідаючи на запитання, чому зменшились втрати ворога, Штупун пояснив, що це пов’язано зі зміною погоди та погіршенням видимості, що ускладнює польоти безпілотників та роботу артилерії.

Щодо ситуації поблизу Новопрокопівки речник повідомив, що Сили оборони тримають позиції, які зайняли, продовжують укріплюватися та готуватися до подальшого просування.

Читайте також: Росія минулого тижня завдала 32 ракетних та 387 авіаційних ударів по Україні - Генштаб

Також Штупун повідомив, що минулого тижня понад 30 окупантів здалися в полон. За минулу добу один окупант потрапив у полон.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 жовтня 2023 року ліквідували близько 282 тисяч 630 російських агресорів, при цьому за минулу добу - 350 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-