Військові адміністрації повинні допомагати в посиленні мобільних вогневих груп - Ігнат

Військові адміністрації повинні допомагати в посиленні мобільних вогневих груп - Ігнат

Укрінформ
Військові адміністрації на місцях повинні допомагати в посиленні мобільних вогневих груп, які вкрай важливі для знищення «шахедів». Це спільне завдання для Сил оборони та місцевих влад.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Це парафія наша спільна, всіх сил оборони і військових адміністрацій. Вони теж можуть долучитись до того, щоб надавати необхідні засоби. Я розумію, що зброю вони не куплять, але все ж таки прожектори, якесь тепловізійне обладнання, пікапи – це в силах адміністрацій допомагати війську в цьому», - наголосив Ігнат.

Він зазначив, що роль мобільних вогневих груп вкрай важлива, враховуючи збільшення кількості російських шахедів для атак по енергетичній інфраструктурі України.

«Створення мобільних вогневих груп - вимушений крок, тому що збивати шахеди доводиться усюди. На жаль, летять по різних маршрутах, саме тому мобільні вогневі групи дозволяють збільшувати відсоток збиття безпілотників типу «шахед», - пояснив Ігнат.

За словами речника, майстерність і влучність мобільних вогневих груп зростає, однак вкрай важливо надати їм необхідне озброєння.

Читайте також: Системи ППО зосередяться на захисті енергетики та критичної інфраструктури - Ігнат

«Оснащення їх потребує не звичайної стрілецької зброї, не звичайних крупнокаліберних кулеметів. Для того, щоб ефективніше працювали, потрібна спеціалізована зброя, яка здатна на 100% знищувати БПЛА – це зенітні гармати, які мають радіолокаційні засоби, щоб виявляти цілі і знищувати їх однією чергою», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 3 жовтня повідомив, що українські сили активно знищують ворожі повітряні цілі - відсоток збиття ракет і безпілотників Shahed приблизно однаковий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-