Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках

Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Куп’янському, Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, загалом на фронті за добу відбулися 33 бойові зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 8 жовтня.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною.

На Мелітопольському напрямку українські захисники продовжують вести наступальну операцію. Триває проведення наступальних (штурмових) дій Сил оборони також на Бахмутському напрямку.

Читайте також: У Сухопутних військах показали, як за допомогою дронів знищили спостережний пункт росіян

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три артилерійські засоби та два склади боєприпасів ворога.

Російська армія за добу здійснила шість авіаційних ударів і 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстрілювати населені пункти зі своєї території та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Читайте також: Комплекс РЛС «Небо-У», танки і артсистеми: у СБУ показали, як нищили ворожу техніку

Під вогонь російських мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках потрапили близько 10 населених пунктів, зокрема Сеньківка Чернігівської області, Козача Лопань, Вовчанськ й Охрімівка Харківської області.

Авіаційного удару росіяни завдали в районі Грабовського Сумської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки біля Синьківки й Іванівки Харківської області. Ударів російської артилерії й мінометів тут зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких – Кам’янка, Дворічана, Синьківка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили чотири атаки росіян у районі Макіївки Луганської області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії на цій ділянці постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку протягом доби українські оборонці успішно відбили всі атаки російських військ північніше від Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників тут опинилися понад 15 населених пунктів, серед них – Оріхово-Василівка, Кліщіївка, Андріївка та Північне Донецької області.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу Сили оборони ліквідували 241 загарбника

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки російської армії в районі Авдіївки Донецької області. Від ударів ворожих мінометів й артилерії тут потерпали понад 10 населених пунктів, зокрема Керамік, Авдіївка, Опитне та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку впродовж доби оборонці успішно відбили 13 російських атак у районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським вогнем загарбників на цьому напрямку перебували близько 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Побєда й Новомихайлівка Донецької області.

Із авіації росіяни вдарили в районі Костянтинівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку артилерійських і мінометних ударів російської армії зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські загарбники били з авіації по районах Новоданилівки, Роботиного й Оріхова Запорізької області, з артилерії і мінометів обстріляли близько 25 населених пунктів, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Оріхів, Роботине, Новоандріївка, Мала Токмачка та Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська завдали авіаудару неподалік від Берислава, з артилерії й мінометів атакували Херсон і Станіслав Херсонської області.

Читайте також: Армія РФ за добу обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, за даними Східного угруповання військ, на північ від Бахмута Донецької області російські загарбники не дають Силам оборони розвинути наступ – застосовують резерви.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-