США можуть направити додаткову військову допомогу Ізраїлю - Блінкен

США можуть направити додаткову військову допомогу Ізраїлю - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США розглядають запит Ізраїлю на додаткову військову допомогу після атаки ХАМАС і можуть оголосити про її надання в неділю.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Блінкен процитував меморандум про взаєморозуміння, підписаний за часів президента Барака Обами, про надання Ізраїлю 3,8 мільярда доларів щороку у вигляді американської військової допомоги.

"Ми розглядаємо конкретні додаткові запити, з якими звернулися ізраїльтяни. Я думаю, що ви, швидше за все, почуєте про це більше сьогодні згодом", - заявив він.

Зазначається, що, крім того, президент Джо Байден заявив, що в суботу він дав зрозуміти прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу, що США готові "запропонувати всі відповідні засоби підтримки" уряду Ізраїлю і його народу.

Блінкен сказав також, що США вивчають повідомлення про те, що американські громадяни були вбиті або взяті в заручники під час атаки ХАМАСу.

"Є повідомлення про те, що американці були взяті в заручники. Ми також працюємо над тим, щоб отримати факти і з'ясувати, чи відповідають ці повідомлення дійсності", - сказав він в ефірі телеканалу CBS.

Читайте також: В Ізраїлі кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС перевищила 600

Блінкен оцінив кількість бойовиків ХАМАС, які проникли на територію Ізраїлю під час нападу, у "близько 1000".

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Бен Кардін має намір подати законопроєкт, який забезпечить Ізраїль необхідними інструментами для самооборони.

Фото: Andrew Harrer/Bloomber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-