Росія нарощує виробництво «Шахедів» - Ігнат

Росія нарощує виробництво «Шахедів» - Ігнат

Укрінформ
Росія має намір збільшити виробництво безпілотників-камікадзе типу “Шахед”.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Є ознаки того, що воно буде ще збільшене. Якщо ми беремо дані, які дають нам розвідки, дані, які надходять від певних експертів, там є нарощування. Але без Ірану навряд чи вони зможуть самотужки виготовляти. Якщо виробництво налагоджене, є якісь конвеєри зі складання тих же таки безпілотників "Шахед", то запчастини залишаються запчастинами, тому очевидно, що вони будуть використовувати Іран і надалі, щоб отримати технології, які не можуть виготовляти самі», - зазначив Ігнат.

За його словами, вересень був рекордним за кількістю "Шахедів", які РФ застосувала проти України. Зокрема, якщо за попередній опалювальний сезон вона випустила близько 1 тисячі таких безпілотників, то за вересень – вже близько 500. За раз ворог може застосовувати 20-30 цих БПЛА, а іноді й більше, зазначив Ігнат, додавши, що Росія нині цілить у першу чергу в портову інфраструктуру, об'єкти аграрного сектора, військові об’єкти, склади, аеродроми.

Читайте також: Закрити небо над Україною в перспективі допоможуть винищувачі F-16 - експерт

Як повідомляв Укрінформ, іранські безпілотники-камікадзе типу “Шахед”, які Росія застосує для ударів по Україні, є непростою і малопомітною ціллю для сил протиповітряної оборони, ворог їх також удосконалює на предмет захисту від засобів РЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-