Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках, за добу - 28 зіткнень

Сили оборони відбили атаки росіян на п'яти напрямках, за добу - 28 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки військ РФ на Куп’янському, Лиманському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 6 жовтня, передає Укрінформ.

Усього на фронті протягом доби відбулися 28 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною.

На Мелітопольському напрямку українські захисники продовжують вести наступальну операцію. Триває проведення наступальних (штурмових) дій Сил оборони також на Бахмутському напрямку.

За інформацією Генштабу, оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала по російських загарбниках загалом 14 ударів: три – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили пункт управління та засіб протиповітряної оборони ворога, район зосередження його особового складу, шість артилерійських засобів і станцію радіоелектронної боротьби.

Російська армія протягом доби здійснила два ракетні й 57 авіаційних ударів та 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Також загарбники вкотре вдарили по Україні ударними дронами типу Shahed-136/131.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: На Таврійському напрямку знищили високовартісну російську станцію РЕБ «Житель»

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстрілювати населені пункти зі своєї території та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Ударів ворожих мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках зазнали понад 15 населених пунктів, серед них – Вовківка, Степне, Новодмитрівка та Попівка Сумської області, Вовчанськ, Гатище й Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки в районах Синьківки та Іванівки Харківської області. Під вогнем російських мінометів й артилерії тут опинилися райони понад 15 населених пунктів, зокрема Кам’янки, Дворічної, Берестового, Кислівки й Іванівки Харківської області.

Авіаційних ударів росіяни завдали біля Подолів, Іванівки, Синьківки й Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили п'ять ворожих атак у районі, східніше від Макіївки Луганської області. Від вогню російських мінометів й артилерії на вказаній ділянці постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Пісків-Радьківських Харківської області, Білогорівки Луганської області, Спірного та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі, що південніше від Андріївки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем тут перебували понад 15 населених пунктів, зокрема Хромове, Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У районах Кліщіївки та Андріївки зафіксовані також удари ворожої авіації.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ЗСУ мають успіх і продовжують вибивати ворога - Євлаш

На Авдіївському напрямку російська армія завдала авіаудару в районі Авдіївки, з артилерії і мінометів обстріляла близько 10 населених пунктів, серед них – Авдіївка, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили близько десяти ворожих атак у районах Мар’їнки й Новомихайлівки. Від російських обстрілів тут потерпали близько 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка Донецької області.

Із авіації росіяни вдарили в районах Новомихайлівки і Костянтинівки.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили ворожі атаки в районах Вугледара, Золотої Ниви і Старомайорського Донецької області, а також північніше від Приютного Запорізької області.

Артилерійських і мінометних ударів російської армії на вказаному напрямку зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Урожайне й Сторожеве Донецької області. У районі Водяного зафіксований також ворожий авіаудар.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районі, що північно-східніше від Новопрокопівки. Росіяни обстріляли тут з артилерії і мінометів понад 20 населених пунктів, зокрема Полтавку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, П’ятихатки і Кам’янське Запорізької області.

У районі Малої Токмачки загарбники завдали авіаційного удару.

На Херсонському напрямку від вогню ворожих мінометів й артилерії потерпали Антонівка та Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 жовтня протиповітряна оборона знищила в небі України 25 із 33 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-131/136.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-