Пам’яті мінометника Танеля Кріггуля (позивний «Стінгер»)

Пам’яті мінометника Танеля Кріггуля (позивний «Стінгер»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Естонський доброволець воював у складі Інтернаціонального легіону Збройних сил України

29-річний Танель Кріггуль загинув 30 вересня 2023 року неподалік міста Лиман Донецької області - російський дрон поцілив у будинок, в якому хлопець із побратимами тримали позиції.

Танель (естонський аналог імені Данило) народився 30 жовтня 1993 року. У 2017-му він приєднався до розвідувального батальйону Scoutspataljon (підрозділ естонської 1-ї ОМБр, здатний вести самостійні бойові дії). Спочатку хлопець служив заряджаючим мінометного взводу роти бойового забезпечення, згодом – помічником навідника, зв'язковим і бухгалтером. Вже у 2018 році Танеля нагородили заохочувальною премією бригадного генерала. 

Військовий брав участь у закордонних операціях у Кабулі та Афганістані.

Фото: Фейсбук-сторінка Tanel Kriggul

Як згадують побратими Танеля по мінометній групі, він вирізнявся сумлінністю, самовідданістю та професіоналізмом як у повсякденній службі, так і під час закордонних операцій. За їх словами, хлопець був людиною, яка «вміла піклуватися – навіть у найскладніших ситуаціях», він завжди намагався допомогти товаришам словом і ділом, робив вагомий внесок у згуртованість групи – активно спілкуючись із побратимами на роботі та й у вільний час, організовуючи спільні заходи.

Бойові товариші описують Танеля як «дуже сильного бійця, чиї професійні навички були на висоті»: відкритий і надійний солдат, якому можна було довірити найважчі завдання.

У грудні 2022 року Танель вирішив залишити Scoutspataljon. За словами побратимів, знайти рівноцінну заміну йому було складно.

Тоді ж хлопець вирушив до України, де записався в Інтернаціональний легіон ЗСУ. Побратими в Україні знали його за позивним «Стінгер».

Фото: Erakogu

У ніч з 29 на 30 вересня в приватний будинок, в якому серед інших розмістився Танель, влучив російський дрон. Це було неподалік міста Лиман Донецької області.

Сили оборони Естонії висловили глибокі співчуття родичам екскапрала естонського Розвідувального батальйону, який загинув в Україні.

Побратими завжди пам'ятатимуть Танеля Кріґгуля як виняткового солдата, чудового товариша по зброї та щирого друга.

Вічна і світла пам’ять Герою!

За матеріалами Sõdurileht, Ohtuleht і Postimees

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-