У ВМС України розвінчали міф про надможливості російського «Циклону»

У ВМС України розвінчали міф про надможливості російського «Циклону»

Укрінформ
Російський корабель "Циклон", який Росія вивела на бойове чергування наприкінці серпня, має надзвичайно малий функціонал, і навіть на нього зараз неспроможний.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Я не знаю, звідки береться інформація про його надможливості і потужності. Це звичайний маленький ракетний корабель серійного типу, ближньої морської зони море-ріка. Він по факту є морською платформою, носієм крилатих ракет. Це єдине його призначення. Решта його штатного озброєння призначені лише для ведення оборони, грубо кажучи, цього корабля, тобто він не буде брати участь у якихось морських баталіях. Це просто платформа, яка має вийти в море, запустити свої вісім ракет, які мають дальність близько 2000 кілометрів, і сховатися назад. Це єдиний його функціонал. Але навіть враховуючи це, він наразі і на нього неспроможний", - розповів Плетенчук.

Речник додав, що це один із останніх кораблів, який росіяни побудували в тимчасово окупованому Криму. За його словами, "Циклон" не пройшов державні випробування щодо запуску ракет.

"Незважаючи на те, що він в строю вже фактично півроку, він і далі їх не запускає. Це свідчить про рівень суднобудівної галузі в російській федерації", - сказав Плетенчук.

Читайте також: Знищення Чорноморського флоту може прискорити пошук Росією виходу з війни - Данілов

Водночас він зауважив, що списувати з рахунків противника зарано.

"Це досить потужне угруповання. Вони мають десятки кораблів, тому я не готовий підтвердити в повному обсязі ці висновки (що російський флот у Чорному морі зазнав поразки - ред.). Тим не менш, є у них проблеми, відповідно з тим, що вони зазнають втрат, по-перше. По-друге, те, що вони обмежені в акваторії, саме завдяки роботі як берегових ракетно-артилерійських військ ВМС, так і інших складових Сил оборони і безпеки України", - сказав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 12:00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-