Сили оборони відбили атаки росіян на трьох напрямках

Сили оборони відбили атаки росіян на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російської армії на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, наступ українських захисників на півдні та сході триває.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 3 жовтня.

Усього на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 26 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку українські оборонці продовжують вести наступальну операцію. Тривають наступальні (штурмові) дії захисників також на Бахмутському напрямку.

За інформацією Генштабу, Сили оборони завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала по загарбниках загалом 17 ударів: чотири – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також 20 його артилерійських засобів.

Російська армія протягом доби здійснила загалом три ракетні і 80 авіаційних ударів, а також 28 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Зокрема, загарбники вкотре атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 і крилатою ракетою "Іскандер-К".

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Зеленський відвідав бригади, які воюють на Купʼянсько-Лиманському напрямку

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстрілювати українські населені пункти зі своєї території та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під вогнем російських мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках опинилися понад 25 населених пунктів, серед них – Карповичі, Блешня та Єліне Чернігівської області, Хотінь, Яструбине, Володимирівка й Новодмитрівка Сумської області, Уди, Козача Лопань, Івашки та Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів біля Петропавлівки, Сенькового та Синьківки Харківської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічну, Синьківку, Кучерівку, Берестове й Петропавлівку Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили близько десяти ворожих атак у районі Макіївки Луганської області. Від артилерійських і мінометних ударів російської армії тут постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Новосадове, Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Неподалік від Новоселівського Луганської області, а також біля Нового, Колодязів, Ямполівки, Ставків, Веселого та Спірного Донецької області росіяни завдали авіаційних ударів.

На Бахмутському напрямку російські війська безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області. Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників тут потрапили близько 15 населених пунктів, зокрема Біла Гора, Іванівське, Кліщіївка і Нью-Йорк Донецької області.

Авіаційних ударів росіяни завдали біля Богданівки, Костянтинівки, Кліщіївки, Андріївки, Олександро-Шультиного й Катеринівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі ворожі атаки ворога в районі Первомайського Донецької області. Ударів російських мінометів і артилерії тут зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Степове, Авдіївка, Карлівка, Новокалинове і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили десять ворожих атак у районі Мар’їнки й одну – у районі Красногорівки Донецької області.

Під вогнем російської армії на вказаній ділянці фронту перебували близько 10 населених пунктів, зокрема Георгіївка, Катеринівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області. Неподалік від Мар'їнки й Новомихайлівки Донецької області ворог завдав авіаційних ударів.

На Шахтарському напрямку війська РФ били з авіації в районах Водяного, Урожайного і Шахтарського Донецької області, з артилерії й мінометів атакували Вугледар, Новоукраїнку, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

Читайте також: Генштаб спостерігає суттєве зменшення кількості мобілізованих з РФ на війну в Україні

На Запорізькому напрямку росіяни завдали авіаційних ударів у районах Новодарівки, Роботиного і Старомайорського Запорізької області, з артилерії й мінометів обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема Левадне, Гуляйполе, Малу Токмачку, Лобкове, Роботине, П'ятихатки й Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія вдарила з авіації в районах Антонівки й Ольгівки Херсонської області. Ворожих артилерійських і мінометних обстрілів тут зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких – Херсон, Антонівка, Чорнобаївка та Зміївка Херсонської області, Дмитрівка Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 3 жовтня протиповітряна оборона знищила в небі України 29 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed і крилату ракету "Іскандер-К".

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-