Відсоток збиття ракет і «Шахедів» приблизно однаковий – Ігнат

Відсоток збиття ракет і «Шахедів» приблизно однаковий – Ігнат

Укрінформ
Українські сили активно знищують ворожі повітряні цілі - відсоток збиття ракет і безпілотників Shahed приблизно однаковий.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Відсоток збиття і ракет, і Shahed приблизно однаковий. Це різні типи повітряних цілей і для них, кожної з цих цілей, є свої засоби, які повинні працювати в тому чи іншому місці», - сказав Ігнат.

Він додав, що у вересні РФ застосувала велику кількість ударних БПЛА проти України. «Shahed вони збільшують тому, що це легше, це швидше, це дешевше. Тому вони зосередилися на виробництві саме ударних БПЛА. Ракети так швидко не вдасться виготовляти, тим паче якщо санкції будуть посилюватися, а головне – контроль за їх дотриманням від наших західних партнерів. Адже багато технологій, які закладені у їхніх Shahed та їхніх ракетах, – саме західні», - пояснив речник.

Він підкреслив, що ворог збільшує удари саме «Шахедами», тому озброєння і боєприпаси вкрай потрібні для захисту держави, об’єктів критичної інфраструктури, а також об’єктів промислових. «Як бачимо, противник продовжує завдавати ударів по промислових об'єктах, по тих, які виготовляють продовольство. Атаки по зерну ми вже бачили», - додав він.

Читайте також: Повітряні сили вночі знищили 29 «Шахедів» і крилату ракету «Іскандер»

Як повідомлялося, вночі 3 жовтня сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили 30 повітряних цілей: 29 ворожих ударних дронів типу Shahed та крилату ракету «Іскандер-К».

За вересень Росія випустила по Україні 246 ракет, 746 дронів і понад 1,1 тис. КАБів.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-