Сили оборони продовжують наступ на півдні від Бахмута - є успіх

Сили оборони продовжують наступ на півдні від Бахмута - є успіх

Укрінформ
На півдні від Бахмута Сили оборони України продовжують наступальну операцію, мають успіхи на деяких напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“На півдні від Бахмута ми все ще продовжуємо наступальну операцію, маємо успіхи на деяких напрямках, продовжуємо закріплюватися на досягнутих рубежах. Противник намагається відбити втрачене положення в районі Кліщіївки та Андріївки, проте безуспішно”, - сказав Євлаш.

За його словами, ситуація на Бахмутському напрямку стабільно напружена, проте контрольована. 629 разів противник обстріляв позиції Збройних сил, використовував свою реактивну та ствольну артилерію, 5 разів використовував авіацію.

Читайте також: Росіяни стягують на Мар'їнський напрямок нові підрозділи й техніку - ЗСУ

Крім того, Євлаш поінформував, що на цьому напрямку відбулося 7 бойових зіткнень та вдалося ліквідувати 184 окупанти.

Серед техніки, яку вдалося знищити силам оборони Сходу: 5 танків, низка артилерійських систем, серед яких - “Нона-С”, 2 “Гіацинти”, 5 установок “Мста-Б”, 2 “Гвоздики”, 2 РСЗВ “Град”, 2 “Акації”, 1 гармату “Д-20”, 6 гармат “Д-30”.

Також Сили оборони знищили 6 автомобілів, якими противник підвозив різного виду забезпечення до своїх позиції, зенітно-ракетний комплекс “Оса”, радіолокаційну станцію “П-18”, 14 “FPV-дронів”, 4 БПЛА “ZALA”.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ зазначив, що ми маємо сучасні радіолокаційні станції, які засікають роботу ворожої артилерії.

Читайте також: Українські захисники за тиждень знищили 45 танків та 13 артдивізіонів

“Встановлюються засічки, після чого ми проводимо дорозвідку та наносимо чіткі вогневі ураження по позиціях противника. У тому числі це можуть бути і мінометні розрахунки, гармати, які працюють по позиціях наших військ”, - пояснив Євлаш.

За його словами, у зв'язку з високою інтенсивністю бойових дій противник змушений підтягнути свої гармати ближче до фронту.

“Він намагається бити також по наших тилах та техніці, проте завдяки умілим діям наших підрозділів, нам вдається перегравати цю велику кількість російських артилерійських систем”, - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, за минулий тиждень Сили оборони України ліквідували понад 2700 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-