Кулеба про результати форуму оборонних індустрій: Цифри перевищили всі очікування

Кулеба про результати форуму оборонних індустрій: Цифри перевищили всі очікування

Укрінформ
Форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української оборонної промисловості, а досягнуті цифри перевищують найсміливіші очікування.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Інстаграмі, коментуючи результати заходу, передає Укрінформ.

"Форум оборонних індустрій (DFNC1) відкрив нову еру в розвитку української «оборонки». Ми тепер не просто тягнемо в Україну іноземну зброю. Ми інтегруємо український ОПК в натівську оборонну промисловість. Ми започатковуємо взаємовигідні партнерства та залучаємо передові технології, щоб самим виробляти найпотужнішу зброю у необхідній кількості. Щоб сьогодні на фронті у солдата було все, що йому потрібно для захисту себе і знищення ворога. Щоб після перемоги зброя, створена Україною спільно з партнерами, була найбільш конкурентоздатною у світі", - наголосив очільник МЗС.

За його словами, "цифри перевищили всі очікування".

Читайте також: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

"І я вдячний 252 компаніям з понад 30 країн Європи, Північної Америки, Азії та Австралії, які прибули в Київ на наш Форум оборонних індустрій", - додав він.

Кулеба зауважив, що для організації форуму МЗС обʼєднало сили з Мінстратегпромом і Міноборони робота тривала у режимі 24/7, аби зібрати якомога більшу кількість оборонних компаній в Києві і щоб уряди країн, які вони представляють, усіляко підтримували їхні спільні проєкти з Україною, щоб НАТО і ЄС включилися у цей процес. 

"Це була одна з ключових тез під час міжнародних контактів Президента, Андрія Єрмака, Дениса Шмигаля, спочатку Олексія Резнікова, а потім Рустема Умєрова, та Олександра Камишіна. Всі працювали на результат. І нам вдалося", - констатував глава МЗС. 

Як повідомлялося, у Києві відбувся Перший міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1).

Читайте також: До Альянсу оборонних індустрій уже долучилося 38 компаній - МЗС

Участь у заході взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів, українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи. 

Під час форуму українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами - це угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів. 

Крім того, до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній із 19 країн.

Фото: Інстаграм Дмитра Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-