На тимчасово окупованій території Запорізької області лунали вибухи - Федоров

На тимчасово окупованій території Запорізької області лунали вибухи - Федоров

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Запорізької області, зокрема у Токмаку та Бердянську, пролунали вибухи.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Вчора у Токмаку щось відбувалось у рашистів на полігоні, який вони облаштували для швидкого тренування своїх військових і звідти десятками вивозили, як 200-х, так і 300-х. Також вчора був вибух, який стався в тимчасово окупованому Бердянську. Після цього вибуху не було світла впродовж декількох годин", - сказав Федоров.

За його словами, в небі над Токмаком вчора вночі щось сталося з ворожим літаком, який росіяни самі посадили безпосередньо в Токмаку, де немає злітної смуги.

Федоров зауважив, що на тимчасово окупованих територіях і на території континентальної Росії загарбники починають відчувати ті складнощі, з якими зіштовхується Держава Україна вже півтора року.

Окрім того, ворог продовжує збирати так зване "ополчення".

"Наразі вони збирають якихось силовиків на території тимчасово окупованого Мелітополя. Їм говорять, що вони будуть лише охороняти правопорядок. Але ми з вами розуміємо, чим це закінчиться - їх точно відправлять на передову лінію фронту. Як доказ цього, на цьому тижні вони почали збирати приватні охоронні компанії. Спочатку говорять про те, що вони будуть охороняти якісь стратегічні підприємства, але одразу в підписанні контракту говорять, якщо будуть поранені, то вони отримують 3 млн рублів, а якщо з ними щось трапиться, то родина отримає 5 млн рублів", - сказав він.

Читайте також: Армія РФ за добу атакувала понад 20 населених пунктів на Запоріжжі

Раніше повідомлялося, що загарбники посилили мобілізаційні заходи. Сьогодні на окупованих територіях йде примусова верифікація мобілізованих. Це означає, що без відмітки у фейковому військкоматі люди фактично не можуть зробити крок. Умови підписання контракту з російською армією наступні: 200 тисяч рублів - заробітна плата, 170 тисяч рублів - разова премія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-