Гуменюк: Показник відбиття російських атак високий - до 80%

Гуменюк: Показник відбиття російських атак високий - до 80%

Єдині новини
Укрінформ
Ворог під час атак застосовує велику кількість зброї та вдається до складних тактичних маневрів, проте українські захисники відбивають більшість ударів.

Про це в ефірі телемарафону«Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Ворог застосовує різну тактику, різні напрямки, різну щільність атак. Водночас... ворог застосовує хитрощі: зміни маршруту, коли застосовується складне маневрування, використовуються особливості ландшафту, коли об'єкти часом зникають із зони сприйняття, а потім різко з'являються. Але в будь-якому разі рівень нашої протидії не менший за 50%. Це вже високий показник. Зрозуміло, що всім хочеться 100% відбиття атак ворога, але треба усвідомлювати, що ворог застосовує величезну кількість зброї з дуже складними тактичними маневрами”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 278 130 російських загарбників

Вона зауважила, що система протиповітряної оборони досить гнучка, вона реагує на виклики та відповідні напрямки. Українські військові постійно аналізують тактику ворога.

"Ми можемо демонструвати співвідношення 70-80% відбиття російських атак. На жаль, влучання відбуваються, і це зрозуміло, але саме на це ворог робить ставку, коли застосовує таку велику кількість і щільність атак для того, щоб виснажити системи ППО і знайти обхідні шляхи, які дають можливість влучити”, - зазначила речниця.

Як повідомлялося, Сили оборони Півдня поінформували, що вночі 30 вересня були знищені 30 ворожих ударних дронів типу Shahed-131/136.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-