Пробна партія Abrams покаже себе на полі бою, і тоді може бути рішення про більшу партію - експерт

Пробна партія Abrams покаже себе на полі бою, і тоді може бути рішення про більшу партію - експерт

Укрінформ
Перша партія танків Abrams буде від 10 одиниць. Це буде пробна партія. І залежно від того, як вони себе покажуть на полі бою, може буде вирішене питання щодо передачі нам більшої партії цих бойових машин.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського Радіо розповів військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, в Україну має прибути 31 танк.

"31 танк – це інформація з відкритих джерел про загальну кількість танків Abrams, яка має нам надійти. Також була інформація, що перша партія буде від 10 танків, тобто танкова рота. Тобто це не та кількість, яка в загальному плані може мати серйозний вплив на ведення бойових дій. ... Очевидно, американці зараз демонструють таким чином свою підтримку. Це буде пробна партія. І залежно від того, як вони себе покажуть на полі бою, може буде вирішене питання щодо передачі нам більшої партії цих бойових машин", - сказав військовий оглядач.

Він коротко охарактеризував "новоприбульців". Перше. Танк доволі важкий, близько 70 тонн його бойова маса, що певною мірою може обмежити сферу його використання. Оскільки радянські танки, які є на озброєнні української армії легші і трохи більш маневрені. Друге. Це доволі просунута система керування вогнем, точна гармата і все зроблено для того, щоб вберегти екіпаж. Це один з головних плюсів під час ведення боїв, підкреслив Попович. Але потрібен заряджаючий, тобто додаткова людина в екіпажі. Якщо в радянських танках це троє людей і працює автомат заряджання, то в американських – четверо, зауважив оглядач. Ще є заряджаючий, який подає снаряди в гармату. Проте, завдяки особливостям конструкції танку, в його екіпажу більше шансів вижити.

"Більш точно всі їхні характеристики, плюси і мінуси, ми будемо розуміти, коли ці танки з'являться. Але загальні характеристики Abrams в принципі відомі", - зазначив військовий фахівець.

Попович також зупинився на питанні щодо постачання українським Силам оборони ракет, зокрема TAURUS.

"Стосовно TAURUS зараз знову виникають сумніви, що нам їх передадуть. Оскільки, за даними німецької преси, всі німецькі інстанції погодили факт передачі цих ракет, але слово залишилося за Олафом Шольцом. А він поки що не хоче передавати, з якихось політичних міркувань. Можливо, якщо ATACMS з'являться в розпорядженні ЗСУ, це питання буде прискорено", - припустив Попович.

Читайте також: У Пентагоні не стали уточнювати, скільки саме танків Abrams отримає Україна

На думку військового оглядача, "якщо наші американські партнери будуть бачити, що ми вдало можемо використовувати Abrams, що ATACMS дають користь, то, безумовно, може бути ухвалене рішення щодо розширення цих поставок. Але для цього необхідно, щоб вони до нас потрапили, щоб узяли участь в реальних бойових діях".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підтвердив, що американські танки "Абрамс" уже в Україні і готуються підсилити бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-