Нідерланди передали українським прикордонниками позашляховики для евакуації поранених

Нідерланди передали українським прикордонниками позашляховики для евакуації поранених

Фото, відео
Укрінформ
Нідерландська компанія передала прикордонникам шість потужних позашляховиків Toyota Land Cruiser для оперативної евакуації поранених.

Про це повідомили у ДПСУ, передає Укрінформ.

"Надані іноземними партнерами Toyota Land Cruiser 70 – потужні автомобілі, які спеціально пристосовані до екстреної медичної допомоги і мають необхідне оснащення для оперативної евакуації поранених. Від швидкості евакуації залежить життя пораненого бійця, а також і самої команди, яка її проводить. І автомобілі у цьому процесі відіграють одну з ключових ролей", - йдеться у повідомленні.

Toyota Land Cruiser 70-ї серії - це сімейство позашляховиків, що виготовляються компанією майже без змін з 1984 року. Вони відзначаються надзвичайно високою надійністю та хорошою прохідністю, мають просту і надійну конструкцію. Такі авто широко використовують військові, рятувальники, медики у багатьох країнах світу.

«Від нідерландської компанії Hospitainer отримано 6 транспортних засобів підвищеної прохідності для мобільного шпиталю. Буквально два тижні тому було отримано перших чотири таких же автівок. Автомобілі обладнані усім необхідним та дають змогу евакуювати поранених безпосередньо з поля бою. Впевнений, що вони допоможуть в умовах бойових дій врятувати багато життів», - сказав заступник начальника Львівського військово-медичного клінічного центру Сергій Ткаченко.

Читайте також: Рятувальники отримали 10 автомайстерень для ремонту розмінувальної техніки

Як повідомлялось, ЄС від початку повномасштабної агресії РФ надав Україні фінансову, гуманітарну та військову допомогу на суму 81 мільярд євро.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-