Україна і Франція можуть започаткувати спільне виробництво деяких видів озброєння

Україна і Франція можуть започаткувати спільне виробництво деяких видів озброєння

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню можливість спільного виробництва "певних видів озброєння" та посилення української ППО.

Про результати зустрічі очільника України із міністром збройних сил Франції інформує пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ. 

Зазначається, що під час зустрічі сторони детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

Відео: Офіс Президента України

Глава держави відзначив ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, самохідних артилерійських установок Caesar та далекобійних ракет SCALP-EG. Окрему увагу було приділено посиленню української ППО, що особливо важливо напередодні зими.

Читайте також: Фронт, «зернова угода» і саміт миру: Зеленський поговорив з Макроном

Президент України відзначив усебічну допомогу з боку Франції. Він високо оцінив особисту роль Президента Еммануеля Макрона в підтримці міжнародних ініціатив України та ухваленні рішень щодо зміцнення українських сил оборони.

«Хочу окремо подякувати Президенту Франції Макрону за те, що всі наші домовленості дали потужний результат у вигляді зміцнення української армії», – сказав Зеленський.

Володимир Зеленський зустрівся з міністром Збройних сил Франції Себастьєном Лекорню /Фото: Офіс Президента

Зеленський також вручив Себастьєну Лекорню орден «За заслуги» ІІ ступеня за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України розраховує на допомогу держав-членів НАТО у постачанні додаткових системи протиповітряної оборони для закриття українського неба від російських атак на критичну інфраструктуру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-