Сили оборони вразили російський ЗРК С-300, триває наступ на двох напрямках

Сили оборони вразили російський ЗРК С-300, триває наступ на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони вразили зенітно-ракетний комплекс С-300 та 6 артилерійських засобів росіян, триває наступ на Мелітопольскому та Бахмутському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 27 вересня.

Усього на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 14 бойових зіткнень.

«Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту», - йдеться у зведенні.

Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії. Також захисники знищили два розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили зенітно-ракетний комплекс С-300 та шість артилерійських засобів ворога.

Читайте також: Ворог намагається відбити позиції біля Кліщіївки та Андріївки, тримаємо оборону - ЗСУ

Російські загарбники протягом доби здійснили 44 авіаційні удари й 27 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах України.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарня й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Під вогнем російських мінометів й артилерії на вказаних напрямках опинилися 25 населених пунктів, серед них – Тур’я Чернігівської області, Хлібороб, Чернацьке, Рудак, Рожковичі та Яструбщина Сумської області, Одноробівка, Глибоке, Стариця й Гатище Харківської області.

Авіаційного удару загарбники завдали в районі Попівки Чернігівської області.

На Куп’янському напрямку російські війська вдарили з авіації біля Бологівки і Кругляківки Харківської області, а також Новоселівського Луганської області, з артилерії і мінометів обстріляли Дворічну, Синьківку, Іванівку, Петропавлівку, Кислівку і Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку під артилерійський і мінометний вогонь російської армії потрапили понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Від авіаційних ударів ворога постраждали Надія, Новоєгорівка та Невське Луганської області, Сіверськ, Спірне й Веселе Донецької області.

Читайте також: Є просування Сил оборони на Донецькому напрямку - Зеленський

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку російських військ у районі Григорівки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем ворога тут опинилися понад 15 населених пунктів, серед них – Миколаївка, Маркове, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка й Курдюмівка Донецької області.

Авіаційних ударів росіяни завдали біля Андріївки, Костянтинівки, Північного і Торецька Донецької області.

На вказаному напрямку загарбники також продовжують нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень.

На Авдіївському напрямку російська армія била з авіації поблизу Авдіївки й Водяного Донецької області, з артилерії і мінометів атакувала близько 10 населених пунктів, зокрема Новобахмутівку, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили вісім ворожих атак безпосередньо в районі Мар’їнки Донецької області. Під вогонь російських військ тут потрапили близько 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Олександропіль, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка й Катеринівка Донецької області.

Біля Новомихайлівки Донецької області загарбники завдали авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку росіян у районі Рівнополя Донецької області. Ударів ворожих мінометів й артилерії на вказаній ділянці фронту зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Богоявленка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

Біля Урожайного і Старомайорського Донецької області російська армія завдала авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку російська авіація вдарила поблизу Новоданилівки Запорізької області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії тут потерпали понад 20 населених пунктів, серед них – Чарівне, Роботине, Малі Щербаки, Кам’янське та Плавні Запорізької області, а також Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російські війська завдали авіаційних ударів біля Миколаївки, Бургунки й Ольгівки Херсонської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 10 населених пунктів регіону, зокрема Херсон, Антонівку, Дніпровське й Широку Балку.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Східного угруповання військ, російські загарбники формують 12 штурмових рот чисельністю близько дві тисячі осіб, щоб спробувати пробити оборону ЗСУ.

Фото: Mykhalchuk Serhii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-