Росія пошкодила вже понад 1400 медзакладів, ще 190 зруйнувала вщент - МОЗ

Росія пошкодила вже понад 1400 медзакладів, ще 190 зруйнувала вщент - МОЗ

Укрінформ
За понад 19 місяців повномасштабної війни Росія пошкодила вже понад 1400 об’єктів медзакладів та ще 190 зруйнувала вщент.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Серед медичної інфраструктури російські окупанти зруйнували вщент 190 об’єктів медзакладів та 1 438 обʼєктів – пошкодили. Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляють у МОЗ, від початку війни ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок «екстренки».

Читайте також: У шести регіонах потребують донорів крові усіх груп - МОЗ

В МОЗ наголошують, що, попри системні атаки на медичну систему та постійні ворожі обстріли і бомбардування, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури.

Так, станом на кінець вересня, вже вдалося повністю відновити 405 об’єктів медзакладів, ще 414 об’єктів – відновлено частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Читайте також: Коштом держбюджету реалізується 114 проєктів відновлення у 86 медзакладах – МОЗ

Як повідомлялося, цьогоріч у рамках Третього саміту перших леді та джентльменів відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн. До нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу, які підписали спільну заяву. Також у рамках саміту було укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами з різних куточків світу, від Польщі до Канади.

Співпраця передбачатиме залучення іноземних фахівців до роботи безпосередньо в Україні, обмін знаннями та досвідом під час стажувань, проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, освітніх заходів, менторинг та телемедичні консультації, написання спільних заявок на проєктну/дослідницьку діяльність, обмін знеособленими даними для проведення досліджень, написання спільних наукових публікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-