Загарбники активізували на Херсонщині удари з повітря - ОК «Південь»

Загарбники активізували на Херсонщині удари з повітря - ОК «Південь»

Укрінформ
На Херсонщині російські війська активізували удари з повітря: на прифронтові райони скидають керовані авіабомби, місця скупчення цивільних атакують FPV-дронами.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"На Херсонщині ворог суттєво атакує авіацією... Останніми днями вони активізувалися надзвичайно, дуже потужні удари відбуваються, групові нальоти. Протягом доби ми фіксуємо понад 20 керованих авіабомб по Бериславщині і Херсонському району", - зазначила Гуменюк.

За її словами, КАБи потужністю 500 кг в тротиловому еквіваленті мають дуже велику руйнівну силу, знищують сльськогосподарські угіддя, місця збереження зерна.

"Використовують і тактичну авіацію, і дрони - не тільки ударні, а і FPV, які можуть переносити осколкові боєприпаси. Скидають їх, дійсно, на місця скупчення людей, де видається гуманітарна допомога, де збираються гуманітарні штаби або люди просто прямують з роботи додому", - зауважила Гуменюк.

Активізацію повітряного способу атак речниця пов'язує з тим, що українська армія контрбатарейно вибиває артилерійські потужності окупантів з лівого берега Дніпра на Херсонщині.

Читайте також: В ISW оцінили здатність «вагнерівців» вплинути на хід війни в Україні

Водночас для завдання ударів по Миколаївщині й Одещині, за її словами, ворог частіше використовує ракетне озброєння, ударні і розвідувальні дрони. Активність ворога на Півдні зосереджується на об'єктах промислової і зернової інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 23 вересня, російська армія здійснила 83 обстріли Херсонщини. Одна людина загинула, ще три дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-