Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута і закріплюються на рубежах - Генштаб

Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута і закріплюються на рубежах - Генштаб

Укрінформ
Сили оборони продовжують наступальні операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках і штурмові дії в районі південніше Бахмута, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - розповів Ковальов.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

За його інформацією, Сили оборони також на Бахмутському напрямку відбили атаки противника у районі Ягідного. Ворог також намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, але успіху не мав.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 273 980 російських загарбників

На Мелітопольському напрямку, повідомив Ковальов, Сили оборони продовжують наступальні операції, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога.

Так само, за словами речника Генштабу, на Запорізькому напрямку в районі Малої Токмачки, Роботиного, Новоданилівки дії українських військових обернулись для окупанта значними втратами.

Ковальов також розповів, що Сили оборони продовжують стримувати наступ окупаційних військ на Мар'їнському напрямку. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки, де протягом минулої доби ворог здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах. завдають окупаційним військам значних втрат.

Читайте також: На фронті за добу - 24 боєзіткнення, авіація ЗСУ завдала 20 ударів по позиціях ворога

Речник Генштабу також розповів, що російські терористи масово захоплюють, грабують і поселяються у помешканнях громадян України на тимчасово окупованих територіях.

"Російські окупанти продовжують цинічно порушувати норми міжнародного гуманітарного права. Вони захоплюють і розселяються у помешканнях цивільних громадян на тимчасово окупованих територіях України. Часто фіксується ситуація, коли окупанти живуть разом із цивільними мешканцями в їхніх будинках, щоб використати людей в якості живого щита", - зазначив Ковальов.

Так, зокрема, за його словами, у населеному пункті Токмак Запорізької області російські окупанти масово поселяються та грабують квартири і будинки українських громадян.

Як повідомляв Укрінформ, уночі окупанти атакували Україну, застосувавши 24 дрони-камікадзе типу "Шахед", з яких 17 було знищено. Відбулося 24 бойових зіткнення. Ворог завдав 9 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив понад 60 обстрілів по цивільних об'єктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-