Сили оборони відбили атаки росіян на двох напрямках

Сили оборони відбили атаки росіян на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України успішно відбили атаки російських військ на Бахмутському та Мар’їнському напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися 30 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 16 вересня, передає Укрінформ.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії, знищують ворога та крок за кроком звільняють захоплені ним території. У районі Кліщіївки Донецької області в оборонців є успіхи.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу загалом 19 ударів: два – по пунктах управління, п'ять – по зенітно-ракетних комплексах, 12 – по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили три зенітно-ракетні комплекси загарбників "Бук-М1" та п'ять ворожих артилерійських засобів.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 271 790 російських загарбників

Російська армія за добу здійснила загалом вісім ракетних і понад 50 авіаційних ударів, а також 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. 

Зокрема, ракетами росіяни вдарили по Харкову. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали понад 15 приватних житлових будинків, зруйнований ліцей та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів зі своєї території. Зокрема, з мінометів і артилерії загарбники атакували понад 20 міст та сіл, серед них – Галаганівка Чернігівської області, Рудак, Середина-Буда, Бачівськ, Садки та Рясне Сумської області, Стрілеча, Гатище й Вовчанськ Харківської області.

Біля Степка Сумської області, Малої Вовчі та Плетенівки Харківської області росіяни завдали авіаційних ударів. 

На Куп’янському напрямку російська авіація вдарила неподалік від Синьківки і Копанки Харківської області. Під вогнем ворожих мінометів і артилерії опинилися Фиголівка, Лиман Перший, Петропавлівка, Западне й Кіндрашівка Харківської області.

Читайте також: Росіяни вивели великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське – ВМС

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість била з авіації по районах Новоєгорівки та Невського Луганської області, Серебрянки та Спірного Донецької області. Від ударів ворожих мінометів і артилерії тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Дронівка, Сіверськ і Верхньокам’янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили понад десять російських атак у районі Кліщіївки Донецької області. Загарбники намагалися відновити втрачене положення в районах Курдюмівки та Андріївки.

Під артилерійським і мінометним вогнем ворога на вказаній ділянці фронту опинилися понад 20 населених пунктів, серед яких – Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області. Біля Кліщіївки росіяни завдали авіаційного удару.

На Авдіївському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. По цьому ж населеному пункту, а також по Авдіївці загарбники били вдарили з авіації. 

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії на цій ділянці фронту постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка, Невельське і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили понад десять ворожих атак у районі Мар’їнки. Під вогнем російських мінометів і артилерії тут перебували близько 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Костянтинівка і Єлизаветівка Донецької області.

Біля Красногорівки загарбники вдарили з авіації.

На Шахтарському напрямку авіаційних ударів ворога зазнало Старомайорське Донецької області. Від вогню російських мінометів й артилерії тут постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські війська били з авіації по районах Світлої Долини, Малої Токмачки, Оріхова і Роботиного Запорізької області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 20 населених пунктів, серед яких – Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Павлівка, Кам’янське і Степногірськ Запорізької області.

Читайте також: МВС показало, як нацгвардійці зачищають позиції росіян на Запорізькому напрямку

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів у районах Берислава та Львового Херсонської області, із артилерії і мінометів атакували близько 10 населених пунктів, зокрема Херсон та Антонівку.

У тимчасово захоплених населених пунктах Бердянського району Запорізької області російські військові розквартировуються у приватних будинках місцевих жителів. За інформацією Генштабу, на вказаній території поширюється практика вивільнення приватних будинків після проведення фільтраційних заходів та примусового переселення мешканців по декілька сімей в один будинок.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міноборони України, станом на 16 вересня найактивніші бої відбуваються на Бахмутському напрямку. У результаті наступальних дій Сили оборони здобули успіх у районі Кліщіївки Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-