Україна до кінця року збільшить виробництво дронів у понад 120 разів - Федоров

Україна до кінця року збільшить виробництво дронів у понад 120 разів - Федоров

Укрінформ
Україна до кінця року збільшить виробництво дронів для армії у понад 120 разів.

Про це віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив під час заходу для медійників "Редколегія. Саміт", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо дивимося на кінець грудня, то збільшимо виробництво у 120-140 разів реально», - сказав Федоров.

Читайте також: У Мінцифри є плани щодо цифровізації сфери оборони – Федоров

За його словами, БПЛА збирають та збиратимуть вітчизняні компанії, але компоненти до них є імпортні.

«Задача – забезпечити ударні дрони у достатній кількості. Знаєте, як Starlink. От дивіться, немає ж зараз питань зі Starlink? Звичайно, що комусь їх не вистачає, але немає такого, як з дронами, що їх явно не вистачає. Ми всі із вами купуємо дрони», - підкреслив урядовець.

Він нагадав, що займається проєктом «Армія дронів», але коли бачить, що хтось збирає на дрон для військових, то й туди донатить кошти. «Тому задача стоїть зробити, аби ви про це не думали, щоб вистачало. Це хороший сигнал, коли немає зборів. Значить, що держава закриває ці потреби», - сказав Федоров.

Читайте також: Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі - Федоров

Водночас глава Мінцифри наголосив, що є серйозна проблема – це російський РЕБ, тому наші фахівці працюють над технологіями, які допоможуть подолати їх. Масштабування виробництва БПЛА без технологій протидії РЕБ не даватимуть результату, додав він.

Як повідомлялося, у липні підготовку до керування безпілотними літальними апаратами пройшли 3 000 бійців. Загалом під час другого етапу підготовки, запущеного у червні, планується навчити 10 тисяч пілотів. Під час першого етапу було підготовлено 10 тисяч професійних операторів БПЛА.

Станом на 11 вересня ударні підрозділи проєкту «Армія дронів» за тиждень знищили та пошкодили 201 одиницю ворожої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-