Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі - Федоров

Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі - Федоров

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що Україна зможе здійснювати більше атак на російські кораблі.

Про це він розповів в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

«Дронів буде більше, атак буде більше, російських кораблів буде менше. Це точно», – сказав Федоров, відповідаючи на запитання про нещодавні вибухи поблизу Криму.

За його словами, у 2023 році виробництво безпілотників в Україні зросло більш ніж у 100 разів порівняно з минулим роком.

«Я думаю, що до кінця цього року, якщо порівнювати з попереднім, воно збільшиться приблизно в 120-140 разів», - сказав Федоров.

Він розповів, що Україна тестує системи штучного інтелекту, які можуть виявляти цілі на відстані кількох кілометрів і направляти до них дрони, навіть якщо зовнішній зв’язок порушений засобами радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ за допомогою дронів знищили десятки одиниць російської техніки

«Нам потрібен ШІ, наприклад, технологія пошуку цілей, подібна до того, як працює «Ланцет» (російський безпілотник – ред.), щоб ціль можна було знайти в умовах РЕБ та знищити. На даний момент це все на стадії випробувань, але деякі дрони, які ми купуємо, використовують ШІ для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, танк чи певна машина. Ці технології активно використовуються», - розповів Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Федоров показав, як морський дрон атакує російський корабель.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили ураження великого десантного корабля та підводного човна Російської Федерації в тимчасово окупованому Севастополі в ніч на 13 вересня.

14 вересня Сили оборони України пошкодили ще два патрульні кораблі російського флоту у південно-західній частині Чорного моря.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-