На Таврійському напрямку повідомили про частковий успіх біля Вербового і Новопрокопівки

На Таврійському напрямку повідомили про частковий успіх біля Вербового і Новопрокопівки

Укрінформ
Сили оборони Таврійського напрямку в результаті штурмових дій мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області. 

По це у Фейсбуці повідомляє Об’єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку, передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують ведення оборони на півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. В результаті штурмових дій українські воїни мають частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах», - йдеться у зведенні.

Як зазначається, протягом минулої доби на цьому напрямку загарбники завдали 2 ракетних та 15 авіаційних ударів, відбулося 15 бойових зіткнень. Крім того, ворог здійснив 535 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. 

За інформацією пресцентру, в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки, протягом доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи з позицій. Водночас усі атаки в районі Урожайного Донецької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці. 

Читайте також: Ворог збільшив інтенсивність артилерійських обстрілів на Таврійському напрямку

Повідомляється, що на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські військові утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 791 вогневе завдання. Загальні втрати ворога становили 196 осіб (вбито 57, поранено 138 загарбників). Знищено 19 одиниць ворожої військової техніки, зокрема 2 ББМ, 2 артилерійські системи та міномети, 13 БпЛА, 1 одиницю автомобільної техніки та 1 одиницю спеціальної техніки. 

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 вересня 2023 року ліквідували близько 271 тисячі 790 російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-