Ворог збільшив інтенсивність артилерійських обстрілів на Таврійському напрямку

Ворог збільшив інтенсивність артилерійських обстрілів на Таврійському напрямку

Укрінформ
На Таврійському напрямку упродовж останніх двох діб фіксується зменшення авіаударів ворога по позиціях українських Сил оборони та збільшення інтенсивності артилерійських обстрілів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

"Хочу зазначити, що протягом останніх двох діб статистично ворог зменшив кількість авіаударів. Тобто на лінії бойового зіткнення таке собі затишшя відносне. Вчора зафіксовано 10 ворожих авіаційних ударів, 18 бойових зіткнень. Але хочу зазначити, що ворог зменшив кількість авіаударів, але збільшив, скажімо, інтенсивність артилерійських обстрілів та обстрілів з танків. Наші хлопці відповідають", - сказав Штупун.

Читайте також: Прикордонники показали знищення опорного пункту росіян біля Бахмута

За його словами, загалом підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1159 вогневих завдань. Так, загальні втрати ворога за добу минулу склали 297 осіб, знищено 24 одиниці військової техніки.

“Також ми продовжуємо нищити логістику ворога, особливо його склади з боєприпасами. Минулої доби він втратив безповоротно три склади”, - підкреслив Штупун.

На уточнення журналіста, чим пояснюється зменшення авіаударів ворога, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку відповів: “Це просто статистика, можливо, погода, можливо, не знаю, пілоти їхні захворіли. Скажімо так, наші хлопці зараз “закопуються”, і, можливо, ворог просто не хоче витрачати бойові припаси”.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя ворог відбирає квартири та будинки – мер Мелітополя

Водночас Штупун наголосив, що українські воїни наразі стримують російські війська.

Зокрема, за його словами, противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 14 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

"На Мелітопольському напрямку наші підрозділи закріплюються на звільнених територіях. Слід зазначити, що в районах Малої Токмачки та Вербового на Запоріжжі ворог, намагаючись іти вперед, зазнав значних втрат. Загалом внаслідок спроб хоч щось захопити або відбити за останні дві доби ворог назавжди втратив на Таврійському напрямку 15 танків та 12 бронемашин. Загальні втрати особового складу за той же період склали 665 окупантів", - повідомив Штупун.

Як повідомлялося, раніше Штупун зазначив, що російські загарбники безуспішно намагаються прорвати оборону в районі Авдіївки та Мар’їнки, куди підтягують свої резерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-