Сили оборони витісняють ворога і закріплюються у районах Кліщіївки та Андріївки

Сили оборони витісняють ворога і закріплюються у районах Кліщіївки та Андріївки

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України в результаті штурмових дій здобули частковий успіх у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області – оборонці витісняють ворога із займаних позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 14 вересня, передає Укрінформ.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває, на Бахмутському напрямку українські захисники продовжують вести наступальні (штурмові) дії.

На вказаних ділянках фронту оборонці знищують ворога та крок за кроком звільняють захоплені ним території.

Загалом на фронті протягом доби відбулися понад 20 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: Ворог збільшив інтенсивність артилерійських обстрілів на Таврійському напрямку

Авіація Сил оборони за добу здійснила десять ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили пункт управління, два зенітно-ракетні комплекси, п'ять артилерійських засобів і склад боєприпасів ворога.

Російська Федерація загалом за добу здійснила один ракетний і 44 авіаційні удари, а також 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Зокрема, загарбники вкотре атакували іранськими дронами Shahed-136/131 у напрямку Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей.

Унаслідок російських атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території та безуспішно вдається до збройних провокацій із порушенням державного кордону України.

У районах Стрілечої і Плетенівки Харківської області російські війська завдали авіаційних ударів. Із артилерії і мінометів ворог обстріляв понад 15 населених пунктів, серед них – Блешня, Карповичі, Грем'ячка та Гай Чернігівської області, Стара Гута, Уланове, Мачулища, Грабовське й Пономаренки Сумської області, Нескучне, Охрімівка, Нестерне й Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники били з авіації в районах Степової Новоселівки і Котлярівки Харківської області, Надії і Новоєгорівки Луганської області. Ударів російської артилерії і мінометів зазнали Кучерівка, Кислівка, Іванівка, Синьківка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку від ворожих обстрілів із артилерії і мінометів постраждали Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Кліщіївки Донецької області, з артилерії і мінометів атакувала понад 10 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівку, Григорівку, Часів Яр, Іванівське та Північне Донецької області.

"На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону та успішно відбили низку ворожих атак в районах Ласточкиного та Авдіївки Донецької області", – зазначили в Генштабі.

Російські загарбники на вказаній ділянці фронту вдарили з артилерії і мінометів по території неподалік від Пантелеймонівки, Кераміка, Ласточкиного, Авдіївки, Сєверного і Первомайського Донецької області.

Читайте також: Ситуація в Андріївці складна і мінлива - Маляр

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили близько десяти ворожих атак у районі Мар’їнки. Під вогнем російських мінометів і артилерії тут опинилися близько 10 населених пунктів, серед них –Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка і Єлизаветівка Донецької області. У районі Красногорівки загарбники завдали авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку російська авіація била по Водяному, Пречистівці, Новомайорському і Старомайорському Донецької області. З артилерії і мінометів ворог обстріляв близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівку, Шахтарське, Золоту Ниву й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські війська завдали авіаудару біля Роботиного, з артилерії і мінометів атакували понад 15 населених пунктів, серед них – Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївка, П'ятихатки і Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку під ударами ворожих мінометів і артилерії перебували понад 10 населених пунктів, зокрема Гаврилівка, Зміївка, Токарівка, Антонівка, Велетенське й Станіслав Херсонської області та Покровське Дніпропетровської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 14 вересня російські війська вкотре атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила 17 із 22 ворожих дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-