Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Оборона ворога тріщить по всій лінії фронту

Оборона ворога тріщить по всій лінії фронту

Укрінформ
Опитне… Більше, ніж просто село.

Зараз тільки й розмов про повернення СОУ в Опитне, маленьке село на південь від Авдіївки та на північ від тимчасово окупованого Донецька. При цьому хтось бачить у цьому оперативно-тактичне досягнення, а хтось прогнозує операції у Донецьку.

Але я хотів би звернути увагу на дещо інший аспект, куди більш глобальний, що охоплює навіть більше, ніж зону бойових дій.

Опитне – це село, в якому навіть у найкращі часи не проживало й тисячі людей. І він останні 9 років перебував у самому епіцентрі війни.

Північніше Опитного – Авдіївка, яка навіть у період “затишшя” 2015-2022 залишалася найгарячішою точкою по всій лінії фронту, але яку окупанти досі так і не змогли захопити.

Опитне – це проміжний трамплін на північний та північно-західний сектор Донецька. Але головне навіть не це.

Як я раніше неодноразово зазначав, російські окупаційні війська втратили можливість проводити масштабні, по широкому фронту, наступальні операції з другої половини 2022 року. Скільки вони захопили міст-мільйонників із серпня 2022 року? Жодного.

Скільки вони захопили областей чи районів у областях? Жодної.

Єдине їх досягнення з другої половини 2022 року – це маленьке містечко Бахмут, наступ на яке велося вузьким фронтом і який вони зараз поступово втрачають, під тиском СОУ. І це є важливим моментом.

У окупантів просідає оборона у Запорізькому трикутнику Новопрокопівка-Вербове-Очеретувате. РОВ просідають в районі Старомлинівки. Тріщить південь Бахмута. На лівому березі Херсонщини розширюється сіра зона. Новомайорське… Опитне…

Оборона тріщить по всій лінії фронту в окупантів. І це відбувається у другій половині 2023 року.

Опитне – це не просто показник успіху в окремо взятій локації, це показник виснаження та втрати РОВ оборонного функціоналу, як минулого року наступального.

Олександр Коваленко
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-