У польових таборах на Луганщині росіяни формують підрозділи «Шторм-Z» із в'язнів

У польових таборах на Луганщині росіяни формують підрозділи «Шторм-Z» із в'язнів

Укрінформ
На півночі тимчасово захопленої Луганської області росіяни готують у польових таборах підрозділи «Шторм-Z», які використовують для штурмів під прикриттям механізованих військ.

Про це начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко повідомив в ефірі телеканалу «Київ», передає Укрінформ.

«Є багато підтверджень тому, що на півночі Луганщини у Старобільському районі формуються польові табори, де цих представників приватних військових компаній намагаються чомусь навчити. Вони там перебувають близько тижня – 10 днів, а далі їх відправляють на передові позиції піхотою до механізованих підрозділів. Вони використовують пригожинську тактику «м’ясних штурмів». Відповідно, відбувається підготовка, залучається авіація, а далі хвилями йде піхота - якраз оці підрозділи «Шторм-Z» під прикриттям механізованих підрозділів регулярної російської армії», - розповів Власенко.

За його словами, такі підрозділи формуються в основному із в’язнів.

Читайте також: Загарбники обстріляли Макіївку на Луганщині, є загиблий та поранена

Керівник РВА додав, що росіяни намагаються компенсувати втрату своєї ініціативи в наземних операціях артилерійськими обстрілами та використанням авіації. Він також зауважив, що наразі так званого снарядного голоду у військах РФ на Луганщині не відчувається.

Як повідомлялося, ЗСУ на Луганщині перебувають в обороні. Українська армія ефективно знищує загарбників та їхні позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-