Сили тероборони отримали британські бронетранспортери

Сили тероборони отримали британські бронетранспортери

Фото
Укрінформ
Сили територіальної оборони Збройних сил України завдяки ініціативі Світового конгресу українців Unite With Ukraine отримали британські бронетранспортери FV432, загалом тероборонівці отримали від СКУ вже 40 броньованих машин.

Як передає Укрінформ, про це Military Media Center повідомляє у Телеграмі.

«Силам ТрО ЗСУ передали британські бронетранспортери FV432 та відновлені для фронту вантажівки та броньовані тягачі», - ідеться у повідомленні.

Машини для захисників закупив Світовий конгрес українців (СКУ).

Передані благодійниками бронетранспортери додатково обладнають приладами нічного бачення від українського виробника.

Як зазначив командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра, «ми продовжуємо співпрацю зі Світовим конгресом українців – загалом ми вже отримали сорок машин. Коштом Світового конгресу українців також отримуємо: медичне майно, різноманітну форму одягу, взуття, електростанції, бронетехніку».

«Я щиро вдячний за таку допомогу. Ми цю техніку будемо використовувати для транспортування особового складу до переднього краю, щоб військовослужбовці були захищені», – додав командувач Сил тероборони.

За словами президента СКУ Павла Ґрода була створена платформа Unite With Ukraine, щоб збирати кошти і закуповувати потрібне обладнання для українських захисників:

«Нині СКУ закриває нову потребу – у розвідувальних дронах, броньованій техніці. І ми дуже вдячні всім нашим донорам, жертводавцям. У більш ніж шістдесяти країнах світу українці та друзі України жертвують, щоб підсилити Збройні сили України. Ми будемо й надалі це робити».

Гусеничний бронетранспортер FV432 призначений для перевезення особового складу на полі бою. Він має герметизований броньовий корпус, який забезпечує захист від куль і осколків артилерійських снарядів. Екіпаж машини складається з двох людей. Попри невеликі габарити, у бронетранспортері передбачено 10 десантних місць.

На додачу FV432 можна використовувати як: командирську машину, швидку допомогу, вантажний транспортер та машину зв'язку.

Читайте також: Німеччина передасть Україні ще 40 БМП Marder

Як повідомляв Укрінформ, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод та директор ініціативи Unite With Ukraine Андрій Потічний зустрілися з командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ Танцюрою та анонсували допомогу на потреби Тероборони у розмірі 117 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-